Sensacionāls atklājums pārsteidza zinātnes pasauli! Tika nosaukta dumjākā acu krāsa

Sensacionāls atklājums pārsteidza zinātnes pasauli! Zinātnieki beidzot ir atrisinājuši noslēpumu, kas cilvēci mocījis gadsimtiem ilgi – kāda acu krāsa padara cilvēkus “dumjākus”?

Pētījuma rezultāti ir pārsteidzoši un liek aizdomāties par cilvēka intelekta būtību!

Izrādās, ka jautājums par acu krāsas saistību ar intelekta līmeni nav nemaz tik muļķīgs, kā tas varētu šķist pirmajā brīdī. Zinātnieki no prestižām universitātēm ir veikuši vērienīgu pētījumu, lai reizi par visām reizēm izprastu šo noslēpumu.

Tūkstošiem brīvprātīgo tika veikti sarežģīti IQ testi, un pēc tam eksperti rūpīgi analizēja rezultātus, salīdzinot tos ar dalībnieku acu krāsu. Un lūk, ko viņi atklāja:

Cilvēki ar brūnu acu krāsu var atviegloti uzelpot – viņi izrādījās visinteliģentākie no visiem eksperimenta dalībniekiem. Bet zilo acu īpašniekiem paveicās mazāk – tieši viņu rezultāti bija viszemākie. Vai tiešām zilas acis ir “dumjuma” pazīme?

Taču nekrītiet izmisumā, ja daba jūs ir apveltījusi ar debesu varavīksnenes nokrāsu! Zinātnieki uzsver, ka atšķirība testa rezultātos bija minimāla, un runāt par tiešu saikni starp acu krāsu un inteliģenci nevar. Turklāt starp zilacainiem dalībniekiem bija īsti ģēniji!

Eksperti uzskata, ka pētījuma rezultātus varēja ietekmēt pavisam citi faktori. Piemēram, tumšu acu krāsu cilvēki biežāk sastopami dienvidu valstīs, kur saule spīd spožāk. Un vairāk saules gaismas – vairāk D vitamīna, kas, kā zināms, labvēlīgi ietekmē smadzeņu darbību.

Turklāt zinātnieki ir atklājuši interesantu likumsakarību: gaišu acu īpašniekus mēdz uztvert kā naivākus un uzticamākus. Iespējams, šī stereotipa dēļ eksperimenta dalībnieki ar zilām acīm testa laikā jutās mazāk pārliecināti?

Taču pats pārsteidzošākais atklājums pētniekus gaidīja priekšā. Izrādījās, ka acu krāsa var ietekmēt ne tikai cilvēku, bet arī… kaķu raksturu! Jā, jā, jūs dzirdējāt pareizi. Kalifornijas universitātes zinātnieki veica apjomīgu pētījumu un atklāja, ka kaķa krāsa ir tieši saistīta ar tā uzvedību.

Vai tu zini no kurām populārām ārzemju filmām ir šie kadri?

Pārbaudi savas zināšanas un aizpildi testu par slavenām ārzemju filmām!

1 / 2

Vai tu zini no kuras slavenas ārzemju filmas ir šis kadrs?

2 / 2

Vai tu zini no kuras slavenas ārzemju filmas ir šis kadrs?

Your score is

The average score is 73%

0%

Tātad, rudie kaķi izrādījās nekaunīgāki, bet melnie – īsti velniņi. Taču absolūtie čempioni agresivitātes ziņā bija Siāmiešu kaķi. Kurš gan būtu domājis, ka aiz šīm nevainīgajām zilajām acīm slēpjas tik daudz niknuma?

Lasi vēl: Zvaigznes brīdina: kurām zvaigžņu zīmēm jūlijā gaidāmas problēmas un tās jūs skars ilgi

Protams, nevajadzētu akli ticēt acu krāsas stereotipiem. Jūsu inteliģence nav atkarīga no varavīksnenes nokrāsas, bet gan no tā, kā jūs izmantojat savas smadzenes.

Tāpēc neatkarīgi no tā, kādas krāsas ir jūsu acis – brūnas, zilas vai zaļas, atcerieties: svarīgi ir nevis tas, kā jūs redzat pasauli, bet gan to, ko jūs tajā saskatāt!

 

Leave a Comment