Frāzes, no kurām izvairās emocionāli nobriedis cilvēks: Top 8 izteicieni

Ja emocionāli nenobriedis cilvēks ar kādu frāzi var nejauši izprovocēt konfliktu, cilvēks, kurš šajā ziņā jau ir nobriedis, konfliktsituācijas var novērst.

Psihologi un attiecību eksperti vēsta, ka ir vairākas frāzes, kuras emocionāli nobrieduši cilvēki gandrīz nekad nelieto. Psiholoģe Rita Kāne ir sastādījuši šādu izteikumu top-8.

Emocionāli nobrieduša cilvēka pazīmes – ko šādas personības parasti nesaka:

“Tu nekad…” vai “Tu vienmēr…” – Iesākot teikumu ar šādiem vārdiem, jūs varat satraukt sarunu biedru, jo viņš it kā nonāk kādā negatīvā kategorijā, kurā viņu “ieliek” otrs cilvēks. Rodas sajūta, ka jūs jau esat izdarījis spriedumu par attiecīgo personu un zināt viņu tik labi, ka varat izdarīt virspusīgus pieņēmumus par to, ko viņš vai viņa vienmēr dara vai nedara.

“Es to jau zināju” – šādas rupjas frāzes vietā var lietot diplomātiskāku frāzi, piemēram, “jā, es arī par to dzirdēju”. Pat ja esi ko dzirdējis, nav īsti pieklājīgi apkārt bazūnēt par savu viszinību.

“Tāds jau es vienkārši esmu” – šī frāze var liecināt, ka persona attaisno savu uzvedību, kas var izraisīt negatīvismu, un parāda nevēlēšanos virzīties uz priekšu. Ir vērts uz sevi paskatīties objektīvi un atzīt savas kļūdas un trūkumus, nevis maskēt aiz atrunām.

“Man vienalga” – vienkārši nav komentāru! Šī frāze parāda absolūtu intereses trūkumu, vienaldzību un arī sliktas manieres.

“Tu pats pie visa vainīgs” – cilvēki, kas apveltīti ar emocionālo briedumu, cenšas izvairīties no citu vainošanas un virspusīgu spriedumu izdarīšanas.

Lasi vēl: Notīriet glāzes no ūdens aplikuma: 2 lieliskas metodes, kas atbrīvos pat no veciem traipiem

“Tā nav mana problēma” – empātijas trūkums pret citu cilvēku problēmām noteikti neliecina par personības briedumu.

“Lai tā būtu” – ar šādu frāzi cilvēks var skaidri parādīt, ka viņam ir vienalga par sarunu biedra pārdzīvojumiem.

Turklāt emocionāli nenobrieduši var knābāt citus cilvēku, sakot: “Es tev teicu”.

 

 

Leave a Comment