Notīriet glāzes no ūdens aplikuma: 2 lieliskas metodes, kas atbrīvos pat no veciem traipiem

Reti kurš pēc katras mazgāšanas kārtīgi noslauka glāzes un citus stikla traukus. Taču bez “pulēšanas” ūdens, izžūstot, atstāj nogulsnes un traipus – tas ir saistīts ar minerālvielu saturu.

Tajā pašā laikā šo nogulšņu noņemšana ir vieglāka, nekā šķiet. Par to, kā notīrīt stikla traukus no aplikuma, lasiet tālāk.

Ir vairākas iespējas, kā atjaunot kristāldzidrumu glāzēm – taču pareizās metodes izvēle ir atkarīga no tā, cik vecs ir traips. Tomēr jebkurai no šīm metodēm ir nepieciešami tikai parastie sadzīves līdzekļi – etiķis, citrona sula, soda un destilēts ūdens.

Destilētā baltajā etiķī vai svaigā citrona sulā esošās skābes palīdzēs izšķīdināt minerālvielas, kas pieķērušās pie stikla un atstājušas baltus traipus.

Turklāt tam ir dezinficējoša iedarbība. Vienlaikus soda padara mājas līdzekļa konsistenci blīvāku, kas ir efektīvāka uz novecojušiem traipiem.

Kā noņemt aplikumu no glāzēm ar etiķi

Vispirms pagatavojiet stikla tīrīšanas šķīdumu, sajaucot pārtikas balto destilēto etiķi vai citronu sulu ar destilētu ūdeni izsmidzinātājā proporcijā 1:1.

Ja etiķa ir daudz, vienkāršāks risinājums ir piepildīt virtuves izlietni ar etiķa un ūdens šķīdumu un iemērkt tajā glāzes. Glāzes atstājiet līdzekli 30 minūtes, pēc tam – noskalojiet un nekavējoties noslaukiet sausas ar mikrošķiedras drānu, kas neveido plūksnas.

Tomēr, ja etiķa pietiek tikai nelielam šķīduma daudzumam, jāizmanto smidzinātājs. Taču šai metodei labāk izvēlēties ne pārāk karstu dienu, lai etiķa šķīdums pārāk ātri neizžūtu.

Lai no stikla traukiem noņemtu cietā ūdens traipus, nepieciešams izsmidzināt stiklu, pārliecinoties, ka visa virsma ir vienmērīgi pārklāta ar aerosolu.

Atstājiet šķīdumu uz stikla vismaz 30 minūtes. Pēc tam izskalojiet šķīdumu ar ūdeni un noslaukiet stikla traukus ar mikrošķiedras drānu, lai savāktu pilienus.

Kā noņemt aplikumu no glāzēm ar sodu

Ja ūdens traipi ir novecojuši, ieteicams pagatavot pastu, pievienojot sodu, lai pastiprinātu etiķa tīrīšanas spēku.

Tomēr vispirms trauki jāapsmidzina ar etiķa šķīdumu – sajaucot vienādas destilēta ūdens un pārtikas etiķa daļas. Pēc stikla apsmidzināšanas jānogaida 30 minūtes.

Šajā laikā var pagatavot sodas pastu. Lai to izdarītu, jāsajauc destilēts ūdens ar cepamo sodu proporcijā 1:3.

Pastu ieteicams uzklāt uz stikla ar apļveida kustībām ar birstīti ar mīkstiem sariņiem – vai sūkli. Sarežģītām detaļām un maziem stikla priekšmetiem var izmantot vecu tīru zobu birsti.

Pārbaudi savas zināšanas par dažādiem žargonvārdiem!

Vai tu zini ko nozīmē šie latviešu žargonvārdi? Noskaidrosim!

1 / 3

Vai tu zini ko nozīmē šis žargonvārds? 

2 / 3

Vai tu zini ko nozīmē šis žargonvārds? 

3 / 3

Vai tu zini ko nozīmē šis žargonvārds? 

 

Your score is

The average score is 55%

0%

Ļaujiet pastai nožūt – tad tā uzklāj atkārtoti. Pagaidiet apmēram 10 minūtes, līdz pasta nožūst, un pēc tam apsmidziniet to ar neatšķaidītu etiķi. Ar sūkli maigi noslaukiet stikla traukus, lai noņemtu visus traipus. Pēc tam noskalojiet glāzes ar tīru ūdeni un noslaukiet tās sausas ar mikrošķiedras drānu.

Šīs metodes var izmantot ne tikai glāžu, bet arī citu stikla priekšmetu, piemēram, vannas istabas vai skapja durvju vai logu, tīrīšanai.

 

Leave a Comment