No tā ir atkarīga pankūku garša – un kāpēc tās ir plānas un gardas. Ko darīt ar olām, sviestu un pienu: 2 triki

Pankūkas ir uz rauga bāzes, gaisīgākas, ar porainu mīklu. Un garša ir brīnišķīga. Nav “gumijas” pankūku sajūtas, un tās nav bezgaršīgas. Ne tā, kā tie, kad mīklu veido ar pienu pusi un pusi ar ūdeni vai ar ūdeni īpaši plānām pankūkām.

Un tas nav par recepti – tas var būt jebkas (gandrīz). Tas viss ir saistīts ar vienkāršiem sagatavošanas smalkumiem. Es tos saukšu par trikiem – ideālu pankūku noslēpumiem.

Triks #1. Ko darīt ar olām īpaši plānām un maigām pankūkām

Kā nesabojāt pankūkas ar olām. Un par biskvīta pankūku mīklu. Vai tas sabojās putru ar sviestu vai pankūkas ar olām? Neatkarīgi no tā, kā tas ir: tas ir iespējams – un vienkārši.

Jā, viņi saka, ka ciemos mēdza pievienot duci olu uz litru piena, un pankūkas bija ļoti veiksmīgas.

Lai gan no tehnologu viedokļa un, balstoties uz gudro mājsaimnieču praksi, no šāda olu skaita sanāk blīvas, cietas pankūkas. Bet mūsdienu realitātē šādas pankūkas ir pārlieku svētku ēdiens 🙂

Elastībai nepieciešamas olas: tās “salīmē” mīklas lipekli un neļauj tai pārāk izkliedēties. Tāpēc pankūkas ir plānas, mīkstas un neplīst.

Ir kulinārijas ekspertu iemīļota ķīmiska Maillard reakcija – ogļhidrātu un olbaltumvielu mijiedarbība cepšanas laikā. Tas piešķir pankūkām sārtumu, gaļai zeltainu garoziņu, bet ceptiem sīpoliem kļūst zeltaini.

Tātad pankūkas ar pārmērīgu olbaltumvielu daudzumu tajās būs cietas un var ātri piedegt – tieši šīs reakcijas rezultātā. Tātad viss ir atkarīgs no zinātnes: jums nav jāpievieno pārāk daudz olu pankūkām.

Triks numurs 2. Ko darīt ar augu eļļu

Mīklai un cepšanai.

Ar augu eļļu mīklai viss ir vienkārši: jums tas vienkārši jāpievieno. Ieteicams mīcīšanas beigās, lai netraucētu lipekļa “atšķiršanos” un pietūkumu.

Sviests ir tauki, nevis olbaltumvielu produkts, un tas nav 100% olu aizstājējs. Bet pankūkām tas dod labu garšu – īstas, cēlas. Un tie nebūs vienkārši, ne gumijoti – šī vienmēr ir izcila pankūku mīkla, ja tā ir ar sviestu.

Un arī – ja mīklā ir sviests, pankūkas ir bezgaršīgas, ar gleznainu caurumu jūru.

Un – tie nav taukaini un neuzsūc eļļu.

Lasi vēl: Nepanesams karstums un viesuļvētras: ārzemju meteorologs brīdina iedzīvotājus

Cik daudz eļļas jums vajag? Uz 1 olu – 1 ēd.k. eļļas Tas ir vidēji. Tātad, uz 1 litru šķidruma veiksmīgākajās receptēs 2,5-3 ēd.k. dārzeņu eļļa.

Ko darīt ar cepamo eļļu? Var neliet, bet ar to ieziest pannu. Senos laikos tam pušķus taisīja no spalvām – piemēram, zosu spalvām. Var pārklāt ar konditorejas otu vai sūkli.

 

Leave a Comment