Meteorologi pārsteidza: no 29. septembra gaidāmas krasas pārmaiņas, kas līdz šim nav notikušas

Tomēr svarīgi zināt, ka tik augsta temperatūra un gandrīz pilnīgs nokrišņu trūkums saglabāsies vismaz trīs nedēļas. Izmaiņas skars ikvienu un tām vajadzētu sagatavoties.

Saskaņā ar sinoptiķu prognozēm līdz 23. oktobrim, t. i., 26 dienas pēc kārtas, temperatūra Rīgā un citās Eiropas pilsētās būs augstāka par vidējo šim gadalaikam. Un šajā periodā nav gaidāmas stipras lietusgāzes vai pat nokrišņu pāreja uz slapja sniega formu.

Tomēr pēc 23. oktobra Latvijā un citos Eiropas austrumu un centrālajos reģionos gaidāma strauja atdzišana. Temperatūra sāks pazemināties līdz plus 5-6 grādiem pēc Celsija, un nakts salnas kļūs par ikdienišķu parādību. Šajā laikā sāksies apkures sezona.

 

Lasi vēl: “Kā saka – piķis nebūs problēma!”; Astrologi prognozē spēcīgu naudas sprādzienu 3 zīmēm septembra beigās

Šī ziņa par neparastu klimatisko parādību Eiropā pievērš sev uzmanību un rada jautājumus par klimata pārmaiņu ietekmi uz mūsu dzīvi un paradumiem. Daudzi var apšaubīt laikapstākļu stabilitāti un sākt domāt par nepieciešamību pielāgoties mainīgākiem apstākļiem.

Noteikti nāksies pielāgoties šādam klimatam, jo sinoptiķi uzskata, ka ar katru gadu šādi laikapstākļi paliks arvien biežāki un biežāki. Mums tikai atliek pielāgoties.

Arī interesanti: Sieviešu un vīriešu koki. Kāpēc sievietei vajadzētu gulēt zem ābeles

Leave a Comment