Meteorologi nosauc precīzu datumu, kad atgriezīsies pavasara siltums, gaidāmi pat +15 grādi

Meteorologi pavisam nesen nosauca precīzu datumu, kad atgriezīsies pavasara siltums un saulīte mūs sildīs. Gaidāmi pat līdz +15 grādi dažviet. 

Aukstais laiks, kas šobrīd iestājies Austrumeiropā, saglabāsies ilgu laiku. Pēc ekspertu teiktā, temperatūras paaugstināšanās gaidāma ne agrāk kā marta vidū.

Meteorologi norāda, ka atdzišana būs ilgstoša, lai gan ne bez saulainiem kāpumiem.

Pēc sinoptiķes teiktā, salnas gaidāmas galvenokārt naktīs. Zemākie termometru stabiņi Eiropā noslīdēs līdz -3…-6 grādiem, Austrumeiropā brīžiem temperatūra pazemināsies līdz -9…-11 grādiem. Dienas laikā gaidāms 0…+5 grādi, saulainā laikā līdz +3…+7 grādiem.

 

Izpildi šo testu:

Pārbaudi savas zināšanas par Latviju!

Gribam noskaidrot tavas zināšanas par Latviju! Aizpildi šo ātro testu un uzzini, cik labi orientējies jautājumos par mūsu valsti!

1 / 2

Kurš ir Latvijas himnas autors?

2 / 2

Kas bija attēlots uz 5 latu naudaszīmes?

Your score is

 

Pirmā jūtamā stratēģiskā sasilšana provizoriski gaidāma no 16. marta.

Tomēr neliels nokrišņu daudzums un nenozīmīgs mākoņu daudzums ļaus saulei dienas laikā paaugstināt gaisa temperatūru līdz komfortablām vērtībām.

Kopš 7. marta Austrumeiropā valda jūtams aukstums, ko izraisījusi aukstā gaisa ieplūšana no Eiropas ziemeļu reģioniem. Saskaņā ar sinoptiķu prognozi, Austrumeiropā naktīs sals brīžiem pastiprināsies līdz -5…-10 °С, bet dienā gaidāma temperatūra tuvu 0 °С.

Sinoptiskā situācija šonedēļ mainīsies. Par to ziņo ārzemju Hidrometeoroloģijas centrs.

“Šādi vīrieši ir īsti skopuļi!”; Trīs vīriešu vārdi, kuru īpašnieki biežāk ir skopi nekā citi

Lielākā daļa valsts teritorijas joprojām atradīsies paaugstināta spiediena laukā, bet gaisa plūsmas jau mainīsies, tāpēc temperatūra no trešdienas, 6. marta, sāks pazemināties.

Lasi arī: Slikti jaunumi Latvijas “humpalu” veikalu klientiem – cilvēki ir satraukti; Kas notiks tālāk?

Tādējādi, saskaņā ar sinoptiķu prognozēm, tuvākajās divās dienās valsts rietumos, 6. marta pēcpusdienā arī ziemeļu un centrālajos reģionos, bet 7. martā valsts dienvidu daļā vietām būs neliels lietus. Naktī nokrišņi būs ar slapju sniegu. Pārējā teritorijā laikapstākļi saglabāsies bez nokrišņiem.

Lasi vēl: “Mums ir paralēlas dzīves”: Olena Zelenska atklāja ko nezināmu par attiecībām ar savu vīru, Ukrainas prezidentu

Tomēr dažviet reģionos tiek solīti pat līdz +15 grādiem – kur un kad tieši? 

 

Turpinājumu lasiet nākošajā lapā

Leave a Comment