Marts būs traks. Meteorologi paziņojuši, kam gatavoties

Meteorologi ir pastāstījuši par laikapstākļiem, kas lielākajā daļā Austrumeiropas reģionu būs izveidojušies martā. Pēc ekspertu domām, pirmais pavasara mēnesis no klimatiskā viedokļa būs traks. Un situācija būs pavisam citāda, nekā tai vajadzētu būt šajā gadalaikā.

Saskaņā ar Gismeteo sinoptiķu prognozēm martam vajadzētu būt tādam mēnesim, kas būtiski atšķirsies no klimatiskās normas šim gadalaikam.

Traki laikapstākļi Austrumeiropā bija rudenī un šoziem, kad nenormāla sala periodus nomainīja tikpat neadekvāts siltums. Un pavasara sākums atnesīs līdzi vēl lielākus trakumus.

Tādējādi pavasarim jāsākas pavisam ne tā, kā gaidīts. Pēc meteorologu domām, pēc nelielas sasilšanas februāra beigās marts lielākajā daļā Austrumeiropas atnesīs ziemas salnas.

 

Piemēram, Baltijas valstu rajonā temperatūra pazemināsies līdz pat mīnus 6-10 grādiem pēc Celsija. Tajā pašā laikā sāks snigt, kas palielinās jau tā rekordlielo sniega segu reģionā.

Daudzviet Eiropā martā pienāks lielu nokrišņu daudzuma laiks. Un tie galvenokārt izkritīs sniega un lietus maisījuma veidā, kā arī ledus lietus veidā.

Lasi vēl: Jūsu spēki pieaug! Kurām zodiaka zīmēm liktenis izmainīsies no 16. februāra?

Kā brīdina meteorologi, temperatūra daudzviet Austrumeiropā regulāri svārstīsies, pakāpjoties no plus trīs līdz mīnus septiņiem grādiem, un spēcīgs sasalstošs lietus marta laikā kritīs vismaz četras reizes.

Lasi vēl : Patiess stāsts par miskastnieku Miljonāru – “Pārtikai es netērēju vairāk par 10 Eiro mēnesī!”

 

Kas Latvijā gaidāms? Par to sinoptiķi arī pastāsta..

 

Turpinājumu lasiet nākošajā lapā

Leave a Comment