Marts būs traks. Meteorologi paziņojuši, kam gatavoties

Paredzams, ka turpmākajās dienās un nākamajā nedēļā laikapstākļi būs mainīgi. Tomēr tiek prognozēts, ka būtiskas izmaiņas notiks tikai piektdienas, 16. februāra, vakarā, īpaši valsts austrumu rajonos.

Lasi vēl: Lai iegūtu karaliski bagātu tomātu ražu, viens no svarīgākajiem faktoriem: kad sēt sēklas stādiem. Kā to izskaitļot?

Latvijā pārsvarā būs silts laiks, meteoroloģiskā pavasara atnākšana galvenokārt prognozējama rietumu un centrālajos rajonos, informē Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs.

Par meteoroloģiskā pavasara iestāšanos tiek uzskatīts 5 dienu perioda pēc kārtas pirmajā dienā, kad diennakts vidējā gaisa temperatūra pārsniedz 0 grādu slieksni.

Pašreizējās prognozes liecina, ka arī turpmākajās dienās laiks saglabāsies silts, līdz ar to 12. un 13.februārī dažādās novērojumu stacijās var sagaidīt meteoroloģiskā pavasara iestāšanos.

Lasi vēl : Patiess stāsts par miskastnieku Miljonāru – “Pārtikai es netērēju vairāk par 10 Eiro mēnesī!”

Tuvākajās dienās laika apstākļus ietekmēs zema spiediena sistēma, kas ieplūdīs no rietumiem.

Tomēr visā Latvijā saglabāsies silta gaisa masa, kas izraisīs bagātīgus nokrišņus un gaidāma pozitīva temperatūra visā valsts lielākajā daļā gan gaišajā, gan nakts stundās. Meteorologi prognozē, ka piektdien un sestdien debesis apņems plašs blīvu mākoņu slānis.

Nokrišņi ir gaidāmi daudzās vietās, galvenokārt lietus veidā. Tomēr piektdienas naktī austrumu rajonos būs arī ievērojama snigšana ar puteni.

Lasi vēl : Sinoptiķi steigšus Brīdina! Šodien Latviju šķērsos aukstā atmosfēras fronte; “Cilvēkiem jābūt gataviem”

Atsevišķos apgabalos tiek prognozēts, ka sniega segas dziļums palielināsies par aptuveni 5–6 cm. Turklāt rietumu un centrālajos rajonos veidosies migla, kā rezultātā redzamība būs ierobežota 200 līdz 500 m robežās.

 

Leave a Comment