Mammai jau pāri 70, tāpēc nolēmu viņu ņemt pie sevis. Bet es arvien nespēju aptvērt to, ko viņa sastrādāja mūsu mājā…

Arī attiecībā uz bērniem, pēc mātes domām, es rīkojos nepareizi, jo es, lūk, pavadot ar viņiem pārāk daudz laika kopā. Bet bērniem jāmācās skolā un jāpilda mājasdarbi, kad viņi atnāk mājās. Visas manas runas par pašattīstību un citām lietām mammai ir tukša frāze.

Tikai izdomāta aizbildināšanās, lai viņas mazbērniem atņemtu neatkarību. Labi, ka viņa vismaz nespieda mani mācīties kopā ar viņiem. Mamma bija pārliecināta, ka maniem bērniem līdz pat gulētiešanai jālasa izglītojoša rakstura grāmatas, lai gan viņiem tās nekad dzīvē vairs nebūs vajadzīgas.

Lasi vēl : Kambalu pāris pavisam negaidīti nāk klajā ar iepriekš noklusētu ziņu un Satricina Soc Tīklus!

Tas viss turpinājās apmēram divus mēnešus, un jā, es zinu, ka esmu ļoti pacietīga. Sākumā domāju, ka pilsēta viņu šādi ietekmē. Tāpēc es negribēju, lai mana māte sēdētu četrās sienās. Parādīju viņai apskates objektus, pastāstīju, kas vispār notiek pilsētā.

Bet viņu tas nemaz neinteresēja. Tad es pajautāju, vai viņa nevēlas aizbraukt ciemos pie savām draudzenēm ciemā.

 

Lasi vēl: Meteorologi nosauc precīzu datumu, kad atgriezīsies pavasara siltums, gaidāmi pat +15 grādi

Uz to bija tikai viena atbilde: “Ko es tur neesmu redzējusi, ar viņiem viss ir tāpat kā vienmēr.”

 

Galu galā es neizturēju un piedāvāju mammai atgriezties mājās. Varbūt viņa tur jutīsies labi un nebūs tik nervoza. Šim priekšlikumam viņa ar neslēptu prieku piekrita. Un manam vīram un man vajadzēja viņu vest atpakaļ. Piekrāvām mašīnu pilnu ar pārtiku, ūdeni un visu nepieciešamo. Kopš tā laika manas mātes balss telefonā vienmēr ir bijusi priecīga un jautra. Viņa labprāt ar mani komunicē un neaizmirst pajautāt, kā iet znotam un mazbērniem.

Es nesaprotu, no kurienes viņas raksturā tas radies. Viņa ir gudra, saprātīga sieviete. Bet kāpēc manā mājā māte sāka uzvesties kā kaprīzs bērns? Vai tiešām mūsu ģimenes klātbūtne viņu tik ļoti nogurdināja? Vai varbūt visa vaina ir manī?

Lasi arī: VIDEO: Dināra Rudāne, skaistā dziedātāja, ir atklājusi, ka viņai ir īpašas attiecības ar 80 gadus veco miljonāru Krūmiņu

Tas mani izsit no sliedēm un pat liek justies iztukšotai un nelaimīgai. Es ceru, ka mamma savā ciemā patiešām jūtas labi. Galu galā, ja kaut kas notiks, mēs vienmēr ar prieku ņemsim mammu atpakaļ. Galvenais ir viņas pašas vēlme. Un, godīgi sakot, nedaudz vairāk par parastu cilvēcisku pozitīvismu.

Lasi vēl: “Kāds “maksās” par to, ka nav bijis godīgs”: ko sola Supermēness martā katrai Zvaigžņu zīmei – tas sāksies 10.martā

Ko tu saki par šo stāstu? Vai tev ir bijusi līdzīga pieredze ar saviem vecākiem? Priecāsimies, ja dalīsies viedoklī/pieredzē raksta komentāros!

 

Leave a Comment