Maija brīvdienās laiks būs ārkārtīgi auksts. Meteorologi brīdina, kam sagatavoties

Maija brīvdienās astrumeiropiešiem gaidāmi nelabvēlīgi laika apstākļi, brīdina sinoptiķi. Nenormāli auksts un lietains laiks būs izveidojies gandrīz visos Austrumeiropas reģionos.

Pēc meteorologu teiktā, ilgi gaidītā siltā un saulainā laika vietā svētku laikā sagaida spēcīgi nokrišņi un zemas temperatūras.

Lielākajā daļā Austrumeiropas, tostarp Baltijas apgabalā, lietavas sāksies aprīļa beigās un turpināsies visu maija brīvdienu laiku.

Nokrišņi būs gandrīz katru dienu, un to daudzums var sasniegt vairākas mēneša normas. Dienas temperatūra nepārsniegs 13 grādus pēc Celsija, un brāzmains vējš līdz 22 metriem sekundē pastiprinās aukstuma sajūtu.

Izpildi testu: Cienījamā vecumā uz viņsauli devies uzlecošais mākslinieks un daudzu filmu aktieris: ”Mēs bijām kopā līdz pēdējam”

Augsnes mulčēšana. Kas tā ir un kā to pareizi veikt

Līdzīga situācija gaidāma Eiropas Ziemeļos un Centrāleiropā. Piemēram, Primorē gandrīz katru dienu tiek prognozēti nokrišņi, un gaisa temperatūra nepaaugstināsies virs +9 grādiem pēc Celsija.

 

Lasi vēl: Brīnišķīga ziņa no komponista Ulda Marhileviča! Cilvēki ar asarām acīs steidzas izteikt viņam labus vārdus

Maijs parasti ir pavasara mēnesis, un temperatūra parasti paaugstinās.

Tomēr auksts laiks maijā ir iespējams, it īpaši agrīnā pavasarī vai vēlā pavasarī, kad temperatūras var būt nestabilas un var rasties aukstas dienas vai pat neliela snigšana, īpaši reģionos ar kontinentālu klimatu, piemēram, Latvijā.

Bet kopumā, maijs ir mēnesis, kad pavasarim ir jābūt jau ienācis pilnā spēkā, un auksti laika apstākļi ir mazāk bieži sastopami.

Bet kas gaidāms Latvijā tuvākajā dienās? Noskaidrosim, lasot tālāk!

Turpinājumu lasiet nākošajā lapā

Leave a Comment