Magnētiskās vētras 27. maijs – 2. jūnijs: kā rīkoties, lai tas nesagādātu nepatikšanas

Nākamā nedēļa, no 27. maija līdz 2. jūnijam, ģeomagnētisko vētru ziņā var būt salīdzinoši mierīga. Speciālisti neprognozē nopietnas izmaiņas kosmosa laikapstākļos.

Tomēr tieši tuvākajā periodā gaidāma maksimālā Saules aktivitāte. Kad beigsies ģeomagnētiskais miers un no kā būtu jābaidās meteorologiem.

Kad gaidāmas magnētiskās vētras no 27. maija līdz 2. jūnijam

Šonedēļ Saules plankumu grupa, kas saražoja to milzīgo daudzumu uzliesmojumu, kurus redzējām aizvadītajā dienā, pārcēlās uz mums neredzamo gaismekļa pusi, pastāstīja Zinātņu akadēmijas Kosmosa pētījumu institūta direktors Petrukovičs.

“Spraigumu skaits ir strauji samazinājies. Tuvākajā laikā uz Saules redzamās virsmas mēs nemanām nevienu lielu aktīvu apgabalu. Šī iemesla dēļ magnētisko vētru iespējamība tuvākajā nedēļā tiek vērtēta kā minimāla,” pastāstīja eksperts.

Pārbaudi savas zināšanas par latviešu žargonvārdiem!

Vai tu zini ko nozīmē šie latviešu populārie žargonvārdi? 

1 / 3

Vai tu zini ko nozīmē šis latviešu žargonvārds? 

2 / 3

Vai tu zini ko nozīmē šis latviešu žargonvārds? 

3 / 3

Vai tu zini ko nozīmē šis latviešu žargonvārds? 

Your score is

The average score is 51%

0%

 

“Tuvāko dienu prognozes liecina, ka Saule mums dos atelpu, lai gan jāatceras, ka pašlaik ir Saules maksimālās aktivitātes periods, kas ilgs vismaz līdz gada beigām,” skaidroja Zelivjanskaja.

Pēc viņas teiktā, neraugoties uz to, ka saskaņā ar Saules observatoriju ziņojumiem Saules pusē, kas vērsta pret Zemi, ir novērojamas piecas plankumu grupas, tās nerada taustāmus magnētisko vētru draudus.

Lasi vēl: 55 gadu vecumā aizsaulē devies aktieris; diemžēl viņš bija ceļā uz filmēšanos, bet to nesasniedza

Savukārt Saules astronomijas laboratorijas IKI un ISEF pētnieki norāda uz stabilu ģeomagnētisko fonu, taču ar zināmām atrunām. Speciālisti pirmdien, 27. maijā, prognozē zināmu magnetosfēras uzbudinājumu. Kosmosa laikapstākļi 1.-2. jūnijā var negatīvi ietekmēt no laikapstākļiem atkarīgo cilvēku labsajūtu.

Tomēr tas nav viss…

Turpinājumu lasiet nākošajā lapā

Leave a Comment