Magnētiskās vētras 27. maijs – 2. jūnijs: kā rīkoties, lai tas nesagādātu nepatikšanas

Magnētiskās vētras var jūtami ietekmēt cilvēku labsajūtu un veselību, savu viedokli pauduši Klusā okeāna štata universitātes zinātnieki.

Krasnova uzskata, ka ir vērts pievērst uzmanību magnētisko vētru ietekmei uz veselību. Terapeite ieteica ievērot vienkāršus ieteikumus, lai saglabātu labu veselību.

“Skaidrs, ka šīs izmaiņas neietekmē visus, vispirms cieš meteoroloģiski noskaņoti cilvēki. Šādās dienās ieteicams vairāk atpūsties, mazāk uztraukties par dažādiem sīkumiem un vairāk laika pavadīt svaigā gaisā.

Turklāt vajadzētu būt mērenām fiziskām aktivitātēm un sabalansētam uzturam. Labāk ir atteikties no trekniem ēdieniem un alkoholiskajiem dzērieniem,” skaidroja Krasnova.

 

Pēc Butova teiktā, magnētiskās vētras intensīvākā daļa parasti ilgst no divām līdz 12 stundām. Šajā laikā Zemes magnētiskā lauka stiprums ievērojami palielinās, šādi traucējumi var ilgt dienu.

Butovs precizēja, ka magnētisko vētru rašanās ir saistīta ar Saules aktivitātes 11 gadu ciklu. Šādiem traucējumiem bieži ir 27 dienu atkārtošanās, jo tas ir saistīts ar Saules rotācijas periodu, sarunā secināja fiziķis.

Iepriekš Saules astronomijas laboratorijas vadītājs Sergejs Bogačevs teica, ka Saule pašreizējā cikla ietvaros 2024. gadā sasniegs savas aktivitātes maksimumu. Tas izraisīs biežas magnētiskās vētras uz Zemes. Pēc viņa teiktā, tās notiks vairākas reizes mēnesī.

Lasi vēl: 55 gadu vecumā aizsaulē devies aktieris; diemžēl viņš bija ceļā uz filmēšanos, bet to nesasniedza

“Mēs sagaidām, ka 2024. gadā būs maksimāla Saules aktivitāte. Tas nozīmē lielus uzliesmojumus un magnētiskās vētras. Kopumā gads būs vētrains. Kāda veida ģeomagnētiskie traucējumi būs ik nedēļu. Mēs sagaidām divas vai trīs vētras mēnesī,” teica zinātnieks.

Pēc astronoma domām, Saules aktivitātes maksimums tiek prognozēts maijā un jūnijā. Šajā periodā būs novērojams vislielākais magnētisko vētru skaits. Līdz gada beigām to aktivitātei vajadzētu samazināties, piebilda Bogačevs.

 

Leave a Comment