Lūk, kāpēc Lieldienās nedrīkst iet uz kapsētu! Tas ir svarīgi, tomēr daudzi neņem vērā

Vienīgais izņēmums ir radinieka vai drauga atvadu ceremonijas apmeklējums.

No iepriekš minētā ir skaidrs, ka ir vēlams aizmirst šo nepareizo paražu. Jā, reiz cilvēkiem vienkārši nebija izejas: aizbildinoties ar kapu apmeklējumu, viņi cits citu sveicināja pēc Lieldienu rituāla, izturējās pret kaimiņiem ar godbijību.

Jūs to nevarat darīt: pat ja nevarat atbraukt uz šiem svētkiem, kā pēdējo iespēju varat doties uz Sarkano kalnu (svētdien pēc Lieldienām). Bet bez ēdiena: pietiek baznīcā nopirkt sarkanas sveces un nolikt tās uz kapiem. Tad nolasīt liturģiju, pieminēt aizgājušos un doties mājās.

 

Foto – Pexels

 

Taču no kapsētas neko nevajadzētu ņemt: šādā veidā var viegli piesaistīt nepatikšanas savā dzīvē. Diemžēl, kamēr cilvēki nepavada Svēto augšāmcelšanās svētkus pareizi, tā būs kārdinājumu gūšanas iespēja.

Lasi vēl: Sieviete nolēma atvērt pamestu somu, bet ieraugot tā saturu viņa nobālēja, jo nebija tam gatava

Tādējādi, ja cilvēks bez pamatotiem iemesliem gatavojas pavadīt Lieldienas, viņš vienkārši nesaprot šīs brīvdienas patieso nozīmi. Kāpēc apmeklēt aizgājējus, ja šajās dienās Dievs viņus atlaiž uz zemes? Dvēseles priecājas, tās ir brīvas un laimīgas.

Savukārt dzīvie rīko sava veida mini pikniku dabā. Pirmkārt, tā ir necieņa pret kapsētas noteikumiem, otrkārt, tas ir pretrunā ar baznīcas kanoniem. Un, treškārt, ir īpašas piemiņas dienas. Un mirušo piemiņa galvenokārt ir lūgšana, nevis saldumi, kas tiek atnesti un atstāti uz kapiem.

 

Leave a Comment