Lūk, kāpēc Lieldienās nedrīkst iet uz kapsētu! Tas ir svarīgi, tomēr daudzi neņem vērā

Daudzi mūsdienu cilvēki Lieldienas saista ne tikai ar kūkām un krāsotām olām, bet arī ar obligātu kapsētas apmeklējumu. Kaut kādu iemeslu dēļ ne visi vēlas doties uz nakts dievkalpojumu baznīcā, bet doties uz radinieku kapiem ir sava veida paraža.

Lai gan patiesībā tam nav nekāda sakara ar kristietību. Galu galā Kristus augšāmcelšanās ir uzvara pār aizsauli, prieks, un tāpēc kāda gan var būt piemiņas svinēšana?

Paradums Lieldienās doties uz kapsētu radās padomju laikos, kad baznīcas lielākoties bija slēgtas un pati reliģija tika vajāta. Bet mūsdienu pasaulē tas vairs nav aktuāls, turklāt tas liecina par Lieldienu nozīmes neizpratnes.

 

Izpildi testu: 

Cik liels seriāla ''Ugunsgrēks'' fans tu esi?

Cik daudz tu pārzini latviešu seriālu ''Ugunsgrēks''? Noskaidro savas zināšanas aizpildot šo testu! 

1 / 2

Kurā Latvijas pils viesnīcā tika filmēts seriāls? 

2 / 2

Kurā gadā sāka rādīt seriālu 'Ugunsgrēks'?

Your score is

The average score is 61%

0%

 

Kāpēc šajā dienā nevajadzētu doties uz kapsētu?

1. Šajos svētkos vajadzētu priecāties, nevis sērot. Un, kad cilvēki nāk pie savu tuvinieku kapiem, viņi neviļus uztraucas un izjūt atbilstošas emocijas. Rezultātā kāds sāks lietot alkoholu, un kādam gribēsies strīdēties vai pat karot. Kāpēc uzņemties šādu risku?

2 – Tas ir baznīcas noteikumu pārkāpums. Ir īpašas vecāku dienas, kad baznīcās tiek noturētas aizlūgšanas liturģijas, un pēc tām ticīgie dodas uz kapsētām.

Šajā gadījumā tā ir – devītā diena pēc Lieldienām, nākamās nedēļas otrdiena pēc gaišās nedēļas. Pareizticīgo tradīcijas nevajadzētu uztvert vieglprātīgi, jo tās pastāv jau ļoti sen.

Lasi vēl: Kāpēc krusts tiek likts tieši pie aizgājēja kājām? Priestera atbilde ļoti daudzus cilvēku pārsteidz!

3- Pastāv risks, ka šajā laikā var uzņemt kaut ko sliktu. Šis ir ļoti nopietns jautājums, par kuru daudzi cilvēki neaizdomājas: ierašanās nepareizās dienās dažkārt ir pielīdzināma kapsētu apmeklējumam vakarā vai naktī. Un runa nemaz nav par aizgājušo cilvēku, bet gan par kādu ļaunu būtni.

 

Turpinājumu lasiet nākošajā lapā

Leave a Comment