Lūk, kā pasargāt gurķus no karstuma un sausuma: 3 triki, lai gurķi būtu sulīgi, kraukšķīgi, lieli un garšīgi

Elements Nr. 2. Kalcijs: spēcīgiem zaļumiem un pret sausumu

Kālija konkurents un palīgs.

Dārzkopji, dzirdējuši par šo konkurentu, dažkārt baidās lietot kāliju vai kalciju. Mēslojot tomātus, bieži baidās no kālija, gurķu gadījumā – no kalcija, es pamanīju.

Un domā, ka konkurence nav vajadzīga.

Jums vienkārši nepieciešams barot, nepārsniedzot lietošanas normas. Galu galā, augsnē kālijs un kalcijs kaut kā sadzīvo, un augi, kas apdzīvo mūsu planētu, kaut kā pieņēma šo faktu.

Un būtība ir šāda: daži elementi konkurē, ja ir kāda no tiem pārpalikums. Sakņu matiņi sāk aktīvi iesūkt vienu elementu, un otra elementa trūkst.

Šis jautājums ir rūpīgi pētīts jau sen, tas bija labi zināms gan 20. gadsimta sākumā, gan 19. gadsimtā.

Un jau sen zināms, ka kālijs konkurē ar kāliju, kālijs ar magniju, kalcijs – ar amonija slāpekļa formām. Pārmērīgi augstas fosfora normas apdraud slāpekļa, kā arī dzelzs, cinka trūkumu.

Ja mēs augsni “sālīsim”, kā teikts dažās “mājas receptēs lieliskai ražai”, mēs saskarsimies ar kalcija, magnija, kālija trūkumu – un dabiskās irdenās, vieglās augsnes struktūras zudumu. Un būs grūti – tā sāks pamest augsni.

Ko mēs darām? Runa ir par daudzumu. Jums vienkārši ir jāiekļaujas pieteikuma normā. Un mēslošanas līdzekli jālieto tādā secībā, kādā tas tiek lietots.

Noslēdzot garo ievadu, jā.

Jums ir nepieciešams kalcijs. Tieši tā tiek stiprinātas membrānu sieniņas. Un regulē ūdens uzņemšanu. Un tas, tāpat kā kālijs, ir atbildīgs par olbaltumvielu un ogļhidrātu transportēšanu, kas ir vitāli svarīgu audu procesu dalībnieks.

Un tas ir atbildīgs par asinsvadu audu vadīšanu. Tā pati tomātu virsotnes puve ir vadošo audu, asinsvadu problēma augļa distālajā galā, galotnē.

 

3. elements: magnijs – aizsardzība pret sausumu

Zaļiem, kraukšķīgiem lapu gurķiem un kālijam. Un fosforam un slāpeklim.

Jā, antagonisms augsnē netraucē kālijam un magnijam atbalstīt vienam otru audos: magnijs patiešām ir nepieciešams kālija asimilācijai. Tas ir nepieciešams arī slāpekļa un fosfora uzņemšanai.

Un – fosfātu transportēšanai – un tā ir augšanas enerģija, bez kuras nav labas ražas.

Tas ir neaizstājams elements hlorofila sintēzē, ietilpst tā sastāvā. Olbaltumvielu vielmaiņas regulēšana, ogļhidrātu vielmaiņa – arī tā ir magnija funkcija, tas ir daudzu enzīmu aktivators. Tas ir iesaistīts ogļhidrātu, olbaltumvielu transportēšanā uz saknēm – faktiski nodrošina sakņu barošanu, to augšanu.

Lasi vēl: Jauna dzīve ir tepat aiz stūra: kuras no zodiaka zīmēm tuvāko mēnešu laikā piedzīvos krasas pārmaiņas

Bet karstumā, sausumā – magnijam ir īpaša funkcija. Stresa situācijās augi intensīvi ražo etilēnu. Tas ir augu novecošanās hormons: pateicoties etilēnam, stublāji izžūst un augļi atdalās. Augļi nogatavojas, pārgatavojas, sabrūk, un, pateicoties etilēnam, lapas kļūst dzeltenas un izžūst.

Leave a Comment