“Liela krusa, stipras vēja brāzmas – dārzi var neizturēt!” – meteorologs Toms Bricis nāk klajā ar brīdinājumu par trakajiem laika apstākļiem šajā nedēļā

Foto – Pexels

Latvija nu ir sagaidījusi patiešām pirmās siltās, pa īstam vasarīgās dienas, taču šorīt “Rīta Panorāmā” meteorologs Toms Bricis skaidro, ka visiem iedzīvotājiem jābūt gataviem arī ne tik patīkamiem pārsteigumiem, runājot par laika apstākļiem šajā nedēļā Latvijā. Un spēkā pat ir un būs nopietni brīdinājumi!

Meteorologs komentē par vakardien Latvijā piedzīvoto krusu, kas pamatīgi pārsteidza – jo dažviet zeme bija noklāta pilnīgi balta – tādas fotogrāfijas pārpludināja soctīklus. Bricis apstiprina, ka tādas fotogrāfijas viņam tikušas iesūtītas no daudziem reģioniem – sākumā no Sēlijas, vēlāk arī no Zemgales, Kurzemes un Vidzemes, kur patiešām visu zemi noklāja balta krusa. Tomēr viņš uzsver, ka krusa bija vērojama ļoti lokāli, tomēr tika skarti visi Latvijas reģioni.

Tur neko vairs nevar izdarīt – negaidītas un patiešām skumjas ziņas Maestro Raimonda Paula dzīvē

Runājot par postījumiem, Bricis teic, ka vakar piedzīvotā krusa tomēr nebija lielgraudu, jo par lielgraudu krusu sauc tādu, kuras diametrs ir ap 2 līdz 2,5 cm, vakardien piedzīvotā bijusi krietni mazāka, tomēr ar visu to – dārzus nopostīt paspēja.

Izpildi testu!

Pārbaudi savas zināšanas par Latvijas filmām!

Gribam noskaidrot tavas zināšanas par Latvijas filmām! Aizpildi šo ātro testu un uzzini, cik labi orientējies Latvijas kino! Tavs laiks būs ierobežots - tikai 30 sekundes!

1 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

2 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

3 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

Your score is

The average score is 60%

0%

Bricis teic, ka tas tāpēc, ka negaisa mākoņi bija ļoti lokāli un krusa 20 minūtes “kapāja” dārzus no vietas, un tad diemžēl augi vairs nevar izturēt, dažās viņam atsūtītajās bildēs redzams, ka augi tika sakapāti līdz pat kātiem. Tādi, diemžēl, bija vakardienas krusas nodarījumi pirmajiem augiem, kas bija jau paspējuši izaugt Latvijas dārzos.

Foto – ekrānuzņēmums

Lasi vēl: Ministrija ir ierosinājusi dubultot šīs kategorijas iedzīvotāju pabalstu! Kam šis pabalsts tiks piešķirts?

Taču, runājot par laika apstākļiem, kas gaidāmi šajā nedēļā, spēkā vēl ir daudz un dažādi brīdinājumi, un daži no tiem ir vēl satraucošāki.

Raksta turpinājumu lasi nākošajā lapā:

Leave a Comment