“Liela krusa, stipras vēja brāzmas – dārzi var neizturēt!” – meteorologs Toms Bricis nāk klajā ar brīdinājumu par trakajiem laika apstākļiem šajā nedēļā

Foto – Pexels

Bricis paziņo, ka šajā nedēļā katru dienu varēs dzirdēt brīdinājumu par pērkona negaisiem, diemžēl, tie nāks “komplektā” ar krusu. Tomēr kā uzsver eksperts, valsts lielākajā daļā būtisks lietus nav gaidāms, jo esošie negaisi būs lokāli, tāpēc spēkā esoši ir brīdinājumi par ugunsbīstamību mežos – Vidzemē un Latgales ziemeļu daļā it īpaši. Nedēļas otrajā pusē šie brīdinājumi pieaugs visā Latvijas teritorijā.

Lūzīs koki, pūtīs smagus priekšmetus, kapās krusa: meteorologi brīdina – daļā Latvijas būs ļoti spēcīgs negaiss

“Nokrišņi būs ļoti lokāli un arī turpinoties karstumam, bieži vien tāda viena lietusgāze nekādu ilgstošu veldzi nesniedz,” – viņš skaidro.

Līdz ceturtdienai temperatūras režīms būs silts un stabils – pa dienu gaiss uzsils līdz +20 līdz +26 grādiem, bet nedēļas nogalē, jau sākot no piektdienas grādi pakāpsies vēl augstāk, un dienā vidējā temperatūra jau būs no +23 līdz +28 grādiem.

Lasi vēl: Ministrija ir ierosinājusi dubultot šīs kategorijas iedzīvotāju pabalstu! Kam šis pabalsts tiks piešķirts?

Toms Bricis atkārtoti brīdina par negaisiem, nedēļas nogalē tie gaidāmi visos Latvijas reģionos. Sakarā ar karstajiem laika apstākļiem, arī negaisi kļūst spēcīgāki.

“Krusa var būt lielāka izmēros un būs arī stiprākas vēja brāzmas negaisa laikā,” – viņš brīdina.

Foto – ekrānuzņēmums

Līdz ar to, nu jau arī varot izteikt prognozes – šis maija mēnesis būs kļuvis par vienu no siltākajiem maijiem vēsturē, lai arī mēneša sākumā tā nemaz nešķita.

Nobeigumā Toms Bricis sola: “Šoreiz šis siltums vismaz 10 dienas turēsies tā stabili!”.

Bet runājot par dārza darbiem – meteorologam iepriecinošu ziņu nav. Lai arī negaisi būs, un arī spēcīgi, tie diemžēl būs lokāli, un dārzu laistīt nāksies pašiem, īpaši Vidzemē tomēr ir izteikts sausuma periods.

Leave a Comment