Latvijas valsts ceļi brīdina par braukšanas apstākļiem uz ceļiem. Vajadzētu iegaumēt nianses!

Latvijas valsts ceļi brīdina par braukšanas apstākļiem uz ceļiem uz šīm dienām. Tas attiecas noteikti uz visu šo nedēļu, tādēļ šoferīši aicināti iepazīties detalizēti ar informāciju. 

Kā zinām šī nedēļa Latvijā ir ļoti karsta un to jūt pilnīgi visu, gan dzīvnieki, gan augi un, protams, arī cilvēki. Šis laiks mums spiež domāt apdomīgi un rīcībspējīgi.

Šis karstums Latvijā ir uz šo nedēļu, tādēļ visas instances lūdz cilvēkiem būt vērīgiem un domāt apdomīgi. Ja ir iespēja, tad vairāk uzturieties iekštelpās un noteikti lietojiet daudz ūdens.

Tomēr ar citām ziņām pie autovadītājiem ir nākuši klajā Latvijas valsts ceļi. Viņi noteikti lūdz šo ziņu ”laist tālāk caur ausīm”, jeb pastāstīt pēc iespējas vairāk citiem cilvēkiem.

Pārbaudi savas zināšanas par latviešu žargonvārdiem!

Vai zini ko nozīmē šie latviešu žargonvārdi? 

1 / 3

Vai zini ko nozīmē šis latviešu žargonvārds? 

2 / 3

Vai zini ko nozīmē šis latviešu žargonvārds? 

3 / 3

Vai tu zini ko nozīmē šis latviešu žargonvārds? 

Your score is

The average score is 50%

0%

Mainoties gadalaikam autovadītāji arī ikkatru reizi piedzīvo kādas problēmas dēļ šīm izmaiņām.

Kā piemēram, pavasara mēnešos meteorologi prognozē, ka Latvijā gaidāmi mainīgi laikapstākļi, kuru dēļ gaisa temperatūra svārstīsies no pozitīvas līdz negatīvai, un iespējami nokrišņi gan lietus, gan sniega veidā.

Šie laikapstākļi var būtiski negatīvi ietekmēt autoceļu segumu. “Latvijas Valsts ceļi” brīdina, ka mainīgo laikapstākļu ietekmē uz autoceļu posmiem ar vecu asfaltbetona segumu intensīvi veidojas bedres. Tomēr šīs problēmas skar pavasarī šoferīšus.

Vasaras sezonā diemžēl ir citas problēmas un arī tās var skart visus autovadītājus. Arī šajā sezonā autovadītājiem tiek izsniegts paziņojums no Latvijas valsts ceļiem par šo problēmu.

Lasi vēl: Pagatavojiet pusdienās ļoti gardus un netipiskus kartupeļus un tas aizņems vien 15 minūtes

Karstā laikā uz veca asfalta autoceļiem var parādīties izsvīdumi.

LVC norāda, ka ceturtdien un piektdien, 28. jūnijā, meteorologi Latvijā prognozē gaisa temperatūras paaugstināšanos, kas dažviet pārsniegs pat +30 grādus.

Šādās temperatūrās uzkarst arī autoceļu asfalta segums, un posmos, kas ir sliktā tehniskā stāvoklī, ar vecu asfaltbetona segumu vai bedru labojumu vietās, var veidoties izsvīdumi. Tie var būt ļoti nopietni.

Lūk, kā rīkoties uz ceļiem un kā izvairīties no sekām ko šie izsvīdumi var nodarīt jums un jūsu automašīnai! 

Turpinājumu lasiet nākošajā lapā

Leave a Comment