Latvijas sinoptiķa izplata netipisku ziņu saistībā ar gaidāmo laiku tuvākajā laikā; līdz šim nekas tāds nav darīts

Latvijas sinoptiķa izplata informāciju ar netipisku ziņu saistībā ar gaidāmo laiku tuvākajā laikā. Viņa atklāj, ka līdz šim nekas tāds nav darīts Latvijā. 

Latvijā marta vidējā gaisa temperatūra mēdz būt ievērojami augstāka nekā februāris, tādējādi februāris nosakot par ziemas pēdējo mēnesi un martu par pavasara sākuma mēnesi.

Līdz ar to ik gadu 1. martā šajā reģionā sākas tā sauktais kalendārais pavasaris. Obligāti jāpiemin, ka šis periods ilgst līdz 31. maijam vai arī 1. jūnija sākumam.

Astronomiskā pavasara sākumu astronomi atzīmēja 20. martā pulksten 23.24, kad saules centrs šķērsoja debess ekvatoru ziemeļu puslodē, liecinot par pāreju no astronomiskās ziemas uz astronomisko pavasari.

Šis notikums, kas pazīstams kā pavasara ekvinokcija, izraisīja garākas dienas gaišās stundas, sākot no 18. marta. Astronomiskais pavasaris beigsies 21. jūnijā vasaras saulgriežos.

Ir vispāratzīts fakts, ka ziemeļu puslodē 20. marta vakarā sākās astronomiskais pavasaris, bet dienvidu puslodē vienlaikus sākās astronomiskais rudens.

Tomēr šogad būs kas neparasts sākoties šim pavasarim..

 

Lasi vēl: Trīs zodiaka zīmes, kas saņems milzīgu naudas summu no 22. februāra līdz mēneša beigām

Saskaņā ar astronomisko kalendāru marta sākuma divas trešdaļas apzīmē ziemas beigšanos, bet mēneša pēdējā trešdaļa – pavasara iestāšanos. Pirms oficiālās pavasara atnākšanas saskaņā ar kalendāru un astronomisko definīciju nozīmīgs periods, kas pazīstams kā Saules pavasaris, sākas jau 5. februārī.

Šajā laikā saules gaismas ilgums pakāpeniski pastiprinās, izraisot ievērojamu dienas pagarināšanos. Līdz ar to gada tumšākais ceturksnis noslēdzas ziemeļu puslodē. Šis saules avots saglabājas līdz 6. maijam, kura laikā visā šajā periodā dienasgaisma pagarinās par aptuveni septiņām stundām.

Kādā raidījumā viena no Latvijas sinoptiķēm nāca klajā ar ļoti netipisku informāciju, kas sagaidāms jau pēc pāris nedēļām visā Latvijā sākoties pavasarim! 

 

Informāciju uzzināsiet nākošajā lapā

Leave a Comment