Latvijas sinoptiķa izplata netipisku ziņu saistībā ar gaidāmo laiku tuvākajā laikā; līdz šim nekas tāds nav darīts

Ievērojama sala vai stipra aukstuma gadījumā, piemēram, janvāra sākumā, ir maz ticams, ka atlikušajā gada daļā temperatūra pazemināsies zem 20 grādu atzīmes.

Tomēr temperatūra joprojām var sasniegt pat mīnus 10 grādus, īpaši februārī, kas joprojām tiek uzskatīta par ziemu. Meteorologs atzīmē, ka šādas salnas nav retums pat marta mēnesī.

Patiešām, liela nozīme ir arī jautājumam par pavasara atnākšanu. Jau tagad var pamanīt izteiktos dzērvju saucienus, un atsevišķos reģionos zosis jau ir migrējušas atpakaļ.

 

Ko tas nozīmē? 

Lasi vēl: Mani mīļākie parastie biešu salātiņi. Tie ir tik vienkārši, cik vien var būt, bet garša ir neaizmirstama!

Meteoroloģiskā pavasara iestāšanās jau ir iestājusies lielākajā Latvijas teritorijas, īpaši rietumu un piekrastes rajonos, kā arī Rīgā. Vidēji šī pāreja šajos rajonos notika 12. februārī, savukārt citviet Latvijā tā notika 13. februārī.

Šajā laikā laikapstākļi bija nepārtraukti piecu dienu garumā un vēl vairāk, diennakts vidējā gaisa temperatūra bija virs nulles.

Krūmiņa apgalvo, ka Latvijā ir reģioni, īpaši valsts austrumu rajonos, piemēram, novērojumu stacijas Dagdā un Alūksnē, kur šāds notikums vēl nav noticis un nav paredzēts tuvākajā laikā. Ko var sagaidīt laikapstākļos Latvijā, iestājoties pavasara sezonai? Vai ir publicēta prognoze gaidāmajai pavasara sezonai?

Šobrīd var droši prognozēt, ka gaidāmā pavasara sezona ieilgs. Laikapstākļi turpinās svārstīties, periodiski parādoties aukstākiem, ziemīgākiem laikapstākļiem, tostarp papildu snigšanai.

Šie apstākļi mīsies ar siltākiem, pavasarīgiem laikapstākļiem. Tomēr ir pāragri noteikt, kad temperatūra sasniegs 20 grādus pēc Celsija vai piedzīvos nemainīgi siltu laiku. Ar šo informāciju dalījās Krūmiņa, uzsverot nenoteiktību ap būtisku temperatūras paaugstinājumu laiku.

 

Leave a Comment