Mani mīļākie parastie biešu salātiņi. Tie ir tik vienkārši, cik vien var būt, bet garša ir neaizmirstama!

Lieliski salāti! Esmu tos gatavojusi daudz, daudz reižu un man tie nekad nav apnikuši… Es šiem salātiem pievienoju ķiplokus un dažreiz arī žāvētas plūmes.

Es ņemu bietes, kas ir sulīgas un garšīgas. Starp citu, nezinu kāpēc, es necentos, bet pagājušo gadu manas bietes izauga tik saldas kā vēl nekad iepriekš.

Es tās iepriekš cepu folijā cepeškrāsnī 180 grādu temperatūrā apmēram 45 minūtes. Var vienkārši izvārīt, pilnībā atdzesēt,
Nomizotās bietes sagriezu mazos kubiņos.

– Vai zinājāt, draugi, ka bietes satur tādas pašas vielas kā šokolāde. Saka, ka tieši tāpēc tās liek tev justies labāk. Vai esat to pamanījuši? Tās arī uzlabo atmiņu, un tas ir labi, man patīk bietes.

Lasi vēl: TV šovu zvaigznei un dzejniecei Magonei Liedeskalns nepieciešama rīdzinieku palīdzība: viņa publicē īsu video

Es gribētu pastāstīt par biešu jaunajām lapiņām. Tajās ir divreiz vairāk C vitamīna nekā saknē. Vasarā es tās bieži pievienoju borščiem, tās nebojā garšu, bet ir noderīgas!

Salātiem es ņemu vistas fileju, izvārīju to. Vārīto vistas fileju sagriež mazos kubiņos un pievieno bietēm.

Šajos salātos es liku valriekstus, mums tie vienmēr ir. Tos var 5-7 minūtes žāvēt pannā. Tā es daru vairumā gadījumu. Ķiploki piešķirs salātiem pikantumu. Bietes un ķiploki ir mūžīga klasika. Visbiežāk es to vienkārši sasmalcinu ar nazi, domāju, ka jūs to pamanīsiet.

Lasi vēl: Ģimene lūdz ziedojumus: 19 gadus jauns puisis dodas aizsaulē foto sesijas laikā

Lasi arī: Krāpnieki ir atraduši jaunu veidu, kā “apkrāpt” autovadītājus ar lupatas palīdzību

Tagad majonēze, samaisa un salāti ir gatavi. Es ļauju gatavajiem salātiem kādu laiku atdzist ledusskapī un tad pasniedzu. Dažreiz es vēlos šiem salātiem pievienot skābumu. Tad es vienkārši sagriežu kādu gurķi, skābu vai marinētu, un lieku to salātos. Bet tad es nelieku valriekstus.

Salāti, draugi, ir improvizācija, mūsu iztēle. Dažreiz mēs vienkārši apvienojam nesavienojamas lietas. Un rodas jaunas garšas! Tas ir kā orķestris. Ir daudz instrumentu, bet mūzika ir viena un tā pati. Rakstiet, draugi, kādi salāti un kombinācijas jums patīk.

 

Leave a Comment