“Latvijas pasts” plāno ieviest pamatīgas izmaiņas, kuras būtiski ietekmēs katru klientu! Gaidāms drīzumā

VAS “Latvijas pasts” aicina iedzīvotājus būt piesardzīgiem, jo Krā***ki aktīvi izmanto kompānijas nosaukumu, sūtot īsziņas, kuras klientus mudina uz “Latvijas pasta” mājaslapu, lai precizētu sūtījuma datus, informēja “Latvijas pasta” pārstāvji.

Pasta pārstāvji mudina iedzīvotājus prioritāri pārbaudīt sūtītāja adresi, kurai jābūt ar nosaukumu “pasts.lv”, norādot, ka tas sakrīt arī ar uzņēmuma mājaslapas nosaukumu.

Līdzīgi pasta pārstāvji brīdina nerīkoties impulsīvi un nespiežot uz aizdomīgām saitēm, kas var būt iekļautas e-pastos vai īsziņās. Turklāt tie aicina arī nepiedāvāt personīgos datus, piemēram, vārdu, uzvārdu, personas kodu, bankas konta numuru vai kredītkartes datus, nevis e-pastā, nevis arī telefoniski.

Ja ir aizdomas par saņemtās informācijas patiesumu, pasta pārstāvji ieteiktu sazināties ar “Latvijas pasta” klientu centru. Tāpat viņi uzsvēra, ka gaidāmo svētku laikā Krā***ku aktivitāte būtiski pieaug.

Šie Krā***ki, izmantojot “Latvijas pasta” zīmolu, aizvien izstrādā jaunus veidus viltus ziņu izplatīšanai, mēģinot iegūt klientu personas datus un finanšu līdzekļus.

Lasi vēl: Zinātnieki ir brīdinājuši Zemes iedzīvotājus par jaunu ledus laikmetu, kurš pēc viņu domām iestāsies jau ļoti drīz

Lai pasargātu sevi no Krā***ku lamatām, ir vairāki ieteikumi, ko varat ievērot:

Esiet piesardzīgs ar personīgo informāciju: Nedodiet nepieciešamos personas datus, piemēram, bankas informāciju, paroles vai personas kodu, nezināmiem vai neuzticamiem avotiem. Oficiālas organizācijas nekad nepieprasa šos datus e-pastā vai teksta ziņojumos.

Pārbaudiet avotu: Pirms uzklikšķināt uz saites vai reaģēt uz e-pastu, pārbaudiet, vai ziņojuma avots ir oficiāls un uzticams. Nepiekrītiet pieprasījumiem pēc personas informācijas, ja nav pilnīgi pārliecināti par ziņojuma autentiskumu.

Izmantojiet drošus paroles: Lai aizsargātu savus kontus, izmantojiet spēcīgas un unikālas paroles katram svarīgam kontam. Nelietojiet vienādu paroli visur.

Aktualizējiet programmatūru: Uzturiet savu operētājsistēmu, antivīrusa programmatūru un citus datora vai ierīces aizsardzības līdzekļus aktuālus, lai izmantotu jaunākās drošības funkcijas.

Neatveriet aizdomīgus failus vai saites: Ja saņemat aizdomīgus e-pastus vai ziņojumus no nezināmiem avotiem, neklikšķiniet uz saitēm vai neatveriet failus. Tas var būt krāpniecības mēģinājums inficēt jūsu ierīci ar ļaunprogrammām.

Izmantojiet divpakāpju autentifikāciju: Dažiem kontiem ir divpakāpju autentifikācijas iespējas, kas nodrošina papildu drošību, pieprasot papildu apstiprinājumu, piemēram, ar SMS vai autentifikācijas lietotni.

Zvaniet atpakaļ uz zināmu numuru: Ja saņemat zvanu vai ziņojumu no organizācijas, kas pieprasa jūsu informāciju, nekavējoties nedomājot sniedziet datus. Pirmkārt, zvaniet uz oficiālo numuru, lai pārbaudītu informāciju.

Sekojiet līdzi rēķiniem un darījumiem: Regulāri pārbaudiet savus bankas un kredītkartes izrakstus, lai pamanītu neregulārus vai aizdomīgus darījumus.

 

Leave a Comment