Karaliskie biešu salāti, kas ne tikai pārsteidza, bet arī satrieca manus viesus: ideāli piemēroti svētku galdam

Bietēm ir dažādi veidi, tostarp parastās bietes, cukurbietes un dažādi hibrīdi ar dažādām krāsām un formām.

Biešu galvenā priekšrocība ir to bagātais uzturvielu sastāvs. Tās satur daudz vitamīnu, piemēram, A, C un K, kā arī minerālvielas, tostarp dzelzi, kāliju un folātu. Šie uzturvielu bagātīgie dārzeņi ir noderīgi imūnsistēmai, redzes un kaulu veselībai, kā arī palīdz asinsrites sistēmai.

Bietēm ir plaša izmantošana virtuvē, tās var lietot gan svaigā, gan vārītā veidā. Tos var pievienot salātiem, sulu izgatavošanai vai arī gatavot kā paši par sevi, biešu salātus vai sildītas bietes kā garnējumu.

Kopumā bietes ir daudzpusīgs un labvēlīgs produkts, kas var bagātināt uzturu un piedāvāt daudzus veselīgus labumus, kā arī plašas iespējas to izmantot dažādu ēdienu gatavošanā.

Viesi vienbalsīgi teica: “Vairs nekādu “kažoku” un “vinegretu”, tagad tikai šie salāti.” Salāti tiešām ļoti garšīgi, iesaku pagatavot, vismaz nelielu porciju pamēģināt.

Ļoti barojoši un koši, visbiežāk tos gatavoju brīvdienās. Man šajos salātos patika tas, ka tie nav līdzīgi citiem salātiem ar bietēm, kurus mēs visi esam pieraduši gatavot. Tos ir vienkārši pagatavot. Ja nav laika cept bietes cepeškrāsnī, es tās pagatavoju mikroviļņu krāsnī 7 minūtēs.

Sastāvdaļas:

Bietes – 2 vidējas
Gurķi – 3 gab.
Zaļie zirnīši – 1/2 bundža
Gaļa – 200-300 g
Sīpols – 1 gab.
Majonēze
Sāls pipari

Sīpolu marinēšanai:

Etiķis 9% – 3 ēd.k
Ūdens 100 ml
Cukurs – 1 tējk.

 

Šķir otru lapu, lai uzzinātu pagatavošanas gaitu

 

Leave a Comment