Latvijas glābēji izplata uz rītdienu, 31.maiju īpašu paziņojumu visiem iedzīvotājiem! ”Esiet gatavi”

Situācijās, kad ļoti svarīga ir tūlītēja informācijas izplatīšana par iespējamiem dabas vai cilvēku izraisītu katastrofu apdraudējumiem, var būt nepieciešama trauksmes sirēnu aktivizēšana.

Ikgadējā VUGD veiktā šo sirēnu pārbaude ir obligāta, lai garantētu agrīnās brīdināšanas sistēmas tehnisko gatavību, kā arī to līgumu ievērošanu, kas noslēgti starp VUGD un elektroniskajiem plašsaziņas līdzekļiem (piemēram, radio un televīziju), kas ir atbildīgi par informācijas izplatīšanu VUGD. plašai sabiedrībai draudu gadījumā.

Trešdien, 31.maijā, no plkst.10.00 līdz 10.20 Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) veiks visā Latvijā izvietoto trauksmes sirēnu visaptverošu pārbaudi.

Šīs pārbaudes laikā trauksmes signāli tiks aktivizēti uz trīs minūtēm, lai novērtētu to funkcionalitāti. Papildus tiks vērtēta arī līgumu izpilde starp VUGD un elektroniskajiem medijiem (t.sk. radio un televīziju).

 

Lasi vēl: 3 zodiaka zīmes, kuras jūnijā pavadīs veiksme un viņi burtiski mirdzēs aiz laimes

Vietējiem iedzīvotājiem nav jāuztraucas, jo pašreizējās trauksmes sirēnu skaņas ir tikai ikdienas pārbaude.

Gadījumos, kad avārijas situācijās sirēnas nav dzirdamas vai nedarbojas, tiks izmantoti alternatīvi paziņošanas veidi, piemēram, informācijas izplatīšana, izmantojot neatliekamās palīdzības dienestus un to saistīto uzņēmumu skaļruņu sistēmas.

VUGD aicina viesnīcu vadītājus informēt savus ārvalstu pilsoņus par gaidāmo trauksmes sirēnu pārbaudi, lai novērstu lieku satraukumu. Sargiet sevi!

 

Leave a Comment