Latvijā jauns likums attiecībā uz skaidru naudu: lūk, ko tas nozīmēs iedzīvotājiem

Foto – Pexels

Latvijas valdība atbalstījusi grozījumus Kredītiestāžu likumā, kas paredz izmaiņas saistībā uz skaidru naudu mūsu valstī.  

Likumprojektā norādīts, ka Latvijā arvien pieaug bezskaidrās naudas norēķini, tomēr skaidrā nauda joprojām ir un jebkurā situācijā var būt aktuāla. Saskaņā ar Latvijas Bankas “Maksājumu radars” aptaujas datiem no 2024. gada februāra, skaidrās naudas maksājumi vidēji veidoja 23% no ikdienas maksājumiem.

Lasi vēl: Draudzene pērk apavu bahilas pakām. Kad uzzināju, kāpēc, es arī sāku pirkt. 5 neparasti pielietojumi apavu bahilām

Taču nenoliedzami, ka skaidrajā naudā veiktie norēķini tāpat ir būtisks veids, lai cilvēki varētu norēķināties atsevišķās situācijās. Īpaši būtiski tas ir gadījumos, kad digitālās maksājumu sistēmas nav pieejamas, piemēram, nedarbojas sakaru vai elektrības pārrāvumu vai citu iemeslu dēļ. Skaidrā nauda, tāpat kā digitālie norēķinu veidi, tomēr ir veids, kā veikt norēķinus.

Foto – Pexels

Cits aspekts – skaidrās naudas norēķini ir arī veids, kā saglabāt anonimitāti norēķinu procesos atsevišķos gadījumos, īpaši, kad digitālie maksājumi cilvēkam, iespējams, nešķiet drošs norēķina veids.

Sirmgalve lūdza taksistam aizvest viņu uz kapiņiem. Bet tad notika kas tāds, kas šoferītim uzdzina kārtīgus šermuļus!

Arī dažādās uzņēmējdarbības nozarēs joprojām tiek izmantota skaidrā nauda kā norēķinu veids. Īpaši svarīgi tas var būt dažādās tirdzniecības vietās, kur nav pieejami digitālie norēķinu veidi, piemēram, tirdziņos.

Izpildi testu!

Pārbaudi savas zināšanas par latviešu žargonvārdiem!

Vai tu zini ko nozīmē šie latviešu populārie žargonvārdi? 

1 / 3

Vai tu zini ko nozīmē šis latviešu žargonvārds? 

2 / 3

Vai tu zini ko nozīmē šis latviešu žargonvārds? 

3 / 3

Vai tu zini ko nozīmē šis latviešu žargonvārds? 

Your score is

The average score is 40%

0%

Tātad, kas tieši mainīsies un ko paredz jaunais likums?

 

Raksta turpinājumu lasi nākošajā lapā:

Leave a Comment