Laiks aprīlī pārsteigs: meteorologi ir pateikuši, kāda temperatūra mūs gaida

Meteorologi ir pastāstījuši, kādi laikapstākļi sagaida Austrumeiropas iedzīvotājus aprīlī – un šie laikapstākļi var pārsteigt. Pienāks īsts pavasaris, dažos reģionos būs plūdi, kā arī alerģiju laiks.

Lielākajā daļā Austrumeiropas reģionu aprīlis sāksies patīkami silts. Marts gandrīz visur bija siltāks nekā parasti, un vidējā gaisa temperatūra bija augstāka par normu. Arī aprīļa sākums šajā ziņā būs patīkams – ciklonu ietekmē dažos Austrumeiropas reģionos būs nenormāli silts.

Laikapstākļi aprīlī jau no pirmajām dienām iepriecinās Austrumeiropas iedzīvotājus – tur gaiss sasils līdz 17 grādiem pēc Celsija.

Pat Eiropas ziemeļos termometru stabiņi pakāpsies līdz plus 10 grādiem. Labi laika apstākļi saglabāsies vairāk nekā vienu dienu un priecēs mūs ar siltu pavasara sauli.

 

Pārbaudi savas zināšanas par latviešu žargonvārdiem!

Vai tu zini ko nozīmē šie latviešu populārie žargonvārdi? 

1 / 3

Vai tu zini ko nozīmē šis latviešu žargonvārds? 

2 / 3

Vai tu zini ko nozīmē šis latviešu žargonvārds? 

3 / 3

Vai tu zini ko nozīmē šis latviešu žargonvārds? 

Your score is

The average score is 51%

0%

 

Saskaņā ar meteoroloģiskā centra “Phobos” datiem marts šogad bija vidēji par diviem grādiem siltāks nekā normas, un aprīļa sākums nebūs izņēmums. Dažos Austrumeiropas reģionos gaiss var sasilt līdz +20 grādiem, un tie jau ir ierasti maija sākuma klimatiskie rādītāji.

Kopumā arī aprīlī laikapstākļi būs neparasti – aptuveni 2-3 grādus virs normas. Nokrišņu būs maz, nokrišņu deficīts vidējā zonā var sasniegt 20-40 %. Tur, kur vēl ir sniegs, ir liela varbūtība, ka sniega sanesumi beidzot pazudīs.

Aprīļa beigās iespējams vēsāks laiks – iespējama Arktikas invāzija, taču sinoptiķi šādas izmaiņas sauc par normālām pavasarim.

Lasi vēl: Daudzi šīs Latvijas bankas klienti sūdzas, ka no viņu kontiem pazūd nauda; patiesība ir vēl skarbāka

Pēc “Weather” analītiķu domām, salīdzinot ar pagājušā gada aprīļa beigām, Austrumeiropā būs par 1,3 grādiem zemāka temperatūra. Taču tās ir vidējās vērtības, kurās ņemtas vērā aukstās aprīļa naktis.

Lasi vēl: Ilgonis Vilks, Latvijas astronoms nekavējoties nācis klajā ar brīdinājumu visiem iedzīvotājiem; ”Paskaties debesīs”

 

Turpinājumu lasiet nākošajā lapā

Leave a Comment