Ko sēt aprīlī vispirms: agronomu padomi

Kādā secībā agronomi iesaka pavasarī dārzeņu dārzā sēt kultūraugus?

Tiklīdz zeme izžūst, var sākt gatavot dobes sēklu sēšanai un stādu stādīšanai. Agronomi iesaka dārzeņus dārzeņu dārzā sēt šādā secībā.

Ko stādīt aprīlī

Aprīļa pirmajā pusē sējiet visu veidu zaļumus – pētersīļus, Pekinas kāpostus, dilles, sinepes, spinātus, kā arī redīsus, zirņus, pupiņas. Atkārtota salātu, diļļu, redīsu sēšana pagarinās to patēriņa termiņus (var sēt līdz 20. jūnijam).

Pētersīļi jāsēj pēc iespējas agrāk, kamēr zeme ir ļoti mitra, auglīgā, vēlams ne skābā augsnē. Arī dilles, lapu salāti un lapu salāti ir jāsēj vispirms.

Spināti ir jāsēj ļoti agri, tāpēc tos var izmantot kā priekšsējumu pirms citu dārzeņu galvenās sējas. Pirms sējas sēklas labāk dienu vai divas mērcēt.

Arī redīsus, burkānus un bietes agrai ražai var sēt pēc iespējas ātrāk. Pēc tiem sēj aukstumizturīgas kultūras, kas dīgst 3-5 grādu temperatūrā, – burkānus, sīpolus, pastinakus.

Aprīļa beigās, ja izaudzētajiem agro balto un ziedkāpostu kāpostu stādiem ir 5-6 lapas un tie ir nokaltuši, tos stāda atklātā laukā.

Pārbaudi savas zināšanas par latviešu žargonvārdiem!

Vai tu zini ko nozīmē šie latviešu populārie žargonvārdi? 

1 / 3

Vai tu zini ko nozīmē šis latviešu žargonvārds? 

2 / 3

Vai tu zini ko nozīmē šis latviešu žargonvārds? 

3 / 3

Vai tu zini ko nozīmē šis latviešu žargonvārds? 

Your score is

The average score is 51%

0%

Arī aprīlī atklātā augsnē, netērējot laiku stādu audzēšanai, var sēt aukstumizturīgas dekoratīvās puķes un graudaugus: trīskrāsaino rāceņu, godēziju, ģipsofilu, kliņģerīti, koseju, lielos linus, lupīnu, magones. Ja kultūraugi ir pārklāti, asni parādīsies ātrāk.

Lai uzzinātu, ko sēt maijā, ejiet uz nākamo lapu!

Leave a Comment