Lai tomāti augustā ātri kļūst sārti: 3 lietas, kas jādara un kas kavē augļu augšanu un nogatavošanos

Kālijam ir daudz funkciju. Nostiprina šūnu sienas, šūnu sula kļūst viskoza. Tas padara augļus mīkstus, blīvus un neļauj tiem plaisāt, kad mēs novācam daudz lapu vai lietus laikā atklātā zemē.

Kālijs ir atbildīgs arī par asimilātu pieplūdumu – par ogļhidrātu transportēšanu uz nenogatavinātiem, augošiem augļiem.

Pastāv arī viedoklis, ka tas ir ārkārtīgi svarīgi sēklu augšanai, kas ir iesaistītas etilēna ražošanā, kas liek tomātiem kļūt sarkaniem. Pievieno kālija sulfātu un kālija monofosfātu.

3. gadījums. Tomātiem siltumnīcā ir nepieciešama pareiza temperatūra

Kurā tie ātrāk nogatavosies.

Problēma ar lēnu tomātu nogatavošanos siltumnīcā ir dienas un nakts temperatūras atšķirības trūkums, augsta vidējā diennakts temperatūra.

Tomēr ne visos reģionos šī problēma ir augustā. Gluži pretēji, dažreiz atšķirība ir pārāk liela, un tomāti ātri kļūst sarkani, un tiem nav laika pildīt, tie paliek mazi. Vai ļoti zems.

Bet – ja starpība ir mazāka par 7-8 grādiem, naktīs cenšas pēc iespējas vairāk vēdināt, samazinot temperatūru. Ja starpība ir pārāk liela – otrādi. Lai gan – atvērtie šķērsstieņi rada kondensāciju, kas nozīmē, ka draud vēlīnā puve.

Lasi vēl: Spoguļdatums 08.08: kā izteikt vēlēšanos šajā īpašajā dienā, lai būtu lielāka iespējamība, ka tā piepildīsies

Un aukstumā – diemžēl, ir vēl viena problēma: tomātu sasilšana. Ātrai nogatavošanai temperatūra būs ap +21…+25 C.

Kā ar laistīšanu? Laistīšana ir samazināta, bet ne pārāk izteikta. Ūdens ir kanāls, kas nes minerālu uzturu. Kalcijs ir īpaši svarīgs. Un viņi mani pabaroja ar kāliju…

Ja līdz sezonas beigām ir pietiekami daudz laika, augam un augļiem nevajadzētu ciest no tā trūkuma.

Stādu noslēpumi

Lai nodrošinātu, ka stādi ir spēcīgi un vēlāk pārvēršas par spēcīgiem un auglīgiem krūmiem, es vienmēr sēju sēklas marta sākumā. Es noteikti pievienoju papildu gaismu ar fitolampu, lai asni neizstieptos.

Starp citu, cenšos to nepārpludināt, lai starpmezgli būtu īsi.

Atcerieties vienu – tomāti nav kaktusi, tiem nepatīk šauras krūzes un kastes. Vienmēr ņemiet traukus “augšanai” – jo sazarotāka un spēcīgāka sakne, jo lielāka raža.

Tiklīdz asni parādās no zemes, sākas to strauja augšana. Kad sēja ir sabiezējusi, dīgsti neļauj viens otram normāli veidot sakni, tie velkas barības un gaismas trūkuma dēļ.

Novākšana ir obligāta, to veic divu īsto lapu fāzē. Tas ir aptuveni 2 nedēļas pēc sēšanas. Galveno sakni var knibināt vai nē – gaumes lieta, bet pārnešana no cieši pieguļošām krūzēm ir obligāta, ja palodzei nav mikrošķirņu.

 

Leave a Comment