Lai juvelierizstrādājumi mirdzētu kā jauni, jāizmanto šī metode – viegli un mājas apstākļos

 

 Šajā rakstā esam aprakstījuši ļoti labu metodi, ar kuras palīdzību varēsiet saviem juvelierizstrādājumiem atjaunot teju sākotnējo izskatu. 

Rotaslietas, kas regulāri tiek nēsātas, laika gaitā uzkrāj putekļus, eļļas un citu netīrumu daļiņas. Tas īpaši attiecas uz rotām ar sarežģītiem dizainiem, kur var uzkrāties grūti iztīrāmi netīrumi.

Kosmētika, parfimērija, ķermeņa losjoni, ziepes, hlorēts ūdens un citi ķīmiskie produkti var reaģēt ar metāliem un akmeņiem, padarot rotaslietas blāvas vai pat izraisot krāsas maiņu.

Daži metāli, piemēram, sudrabs, var oksidēties saskarē ar gaisu un mitrumu, kas izraisa aptraipīšanos un spožuma zudumu. Mitrums var arī veicināt oksidācijas procesu, padarot rotaslietas tumšākas un mazāk spīdīgas.

Lasi arī: Tā es novācu un uzglabāju bietes: daži triki. Tās ir sulīgas līdz vasarai, nezaudē garšu un nesabojājas!

Sviedri un ādas eļļas var ietekmēt rotaslietu izskatu, īpaši ja tās tiek nēsātas tiešā saskarē ar ādu. Laika gaitā šie izdalījumi var veicināt metāla vai akmeņu izbalēšanu.

Lai saglabātu juvelierizstrādājumu spožumu, ir svarīgi tos regulāri tīrīt un pareizi uzglabāt, izvairoties no saskares ar ķimikālijām un mitrumu.

Mums ir viena laba mājās pagatavojama recepte, kuru varat izmantot šāda veida tīrīšanai!

Lai tas notiktu, jums būs nepieciešams:

 

1 ēdamkarote sāls

1 ēdamkarotes sodas

1 ēdamkarote trauku mazgājamā līdzekļa

1 glāze ūdens

1 alumīnija folija gabaliņš

 

Šķir otru lapu, lai lasītu tālāk un noskaidrotu visu metodi

Leave a Comment