Klasesbiedri smējās par Dainu, bet absolventu salidojumā burtiski apstulba, kad viņa ienāca pa durvīm

Skolēni sāka smieties. Visi klasē pamanīja jaunās klasesbiedrenes pieticīgo izskatu. Daina bija kā pelēka pele starp pilsētnieku bērniem, kuri acīmredzami nebija nabadzīgu vecāku bērni. Ak, viņai līdz pat izlaidumam šajā klasē nācās justies kā svešiniecei.

Māte meitai nopirka tādas drēbes un apavus, ko varēja atļauties par savu algu. Bagāto bērni valkāja modernas drēbes, sacenšoties savā starpā, lai demonstrētu savu izskatu. Daina vienkārši pieticīgi klusēja, viņa negribēja lieku reizi būt uzmanības centrā.

Reiz klasesbiedru nemitīgā ņirgāšanās meiteni tā apbēdināja, ka viņa bija gatava pamest liceju. Mājās Daina sāka gauži raudāt, pirmo reizi atzīstoties savās problēmās. Māte nolēma uzsākt nopietnu sarunu ar meitu.

– Daina, es nevarēšu nopelnīt pietiekami daudz naudas, lai samaksātu par tavu izglītību universitātē . Licejs ir vienīgā iespēja tev iekļūt budžeta grupā, sasniegt savu mērķi, kļūstot par tulkotāju, sacīja meitenes māte.

Iegūstiet ogas kapeikas lielumā: 3 lietas, ko kategoriski nedrīkst darīt ar zemenēm martā un aprīlī

– Es visu sapratu, mammu! – Daina atbildēja.

Pēc šīs sarunas meitenei sākās pavisam cits mācību posms licejā. Viņa pilnībā koncentrējās uz zināšanu apguvi. Daina ignorēja jebkādus klasesbiedru centienus viņu iebiedēt. Pārējie skolēni viņai vienkārši beidza pastāvēt. Pat kāda skolēna piezīme, ka Daina smaržo pēc kūtsmēsliem, neizsita meiteni no līdzsvara.

Dainai nebija draugu, tomēr viņai šis fakts vairs nerūpēja. Daina gaidīja brīdi, kad beigs liceju. Tad viņai būs iespējas, kuru dēļ ir vērts pagaidīt pāris gadus.

Pamazām arī Dainai sāka parādīties jaunas drēbes, lai gan ne pārāk modernas, bet dažas lietas viņai varēja nopirkt māte. Sieviete slepus no meitas pārdeva dažas vecmāmiņas rotaslietas, kuras bija glabājusi nebaltai dienai. Turklāt Dainas māte atrada citu darbu, kur viņai maksāja vairāk. Ģimenē trūkuma problēma vairs nebija tik aktuāla.

Redzot, kā māte cenšas viņas dēļ, Daina mācījās ar trīskāršu enerģiju. Viņa kļuva par labāko skolnieci, apaļu teicamnieci.

Pienāca brīdis, ko Daina tik ļoti gaidīja. Drīz mācības beidzās. Meitene bija vienīgā, kas togad absolvēja liceju ar izcilām atzīmēm visos mācību priekšmetos. Dainai ļoti negribējās iet uz izlaidumu. Viņa baidījās, ka arī tur viņa būs “pelēka pele”. Tikai pateicoties gudras, jaunas angļu valodas skolotājas Gaidas pūlēm, meitene mainīja savu lēmumu. No Gaidas viņa saņēma vairākus padomus, kas vēlāk ļoti palīdzēja dzīvē.

Pagāja 15 gadi. Dainai visus šos gadus bija smagi jācenšas sasniegt savu loloto mērķi. Viņa nokļuva lielā pilsētā, kur satika savu nākamo vīru. Viņa kļuva par laimīgi precētu sievieti, kurai izdevās izveidot arī veiksmīgu karjeru.

https://abiem.baltic-course.com/meteorologs-toms-bricis-bridina-sniegs-un-sals-vel-visticamak-atgriezisies-kad-tas-notiks/96346

Gadu gaitā viņa centās negremdēties atmiņās par liceju. Daina uzskatīja, ka šis periods ir uz visiem laikiem jāizmet no atmiņas. Tiesa, viņa uzzināja, ka absolventi rīko salidojumu. Draudzene pārliecināja Dainu noteikti apmeklēt šo pasākumu.

Kopš tā laika daudz kas bija mainījies. Nebija viegli atpazīt dažus no Dainas bijušajiem klasesbiedriem. Viņu likteņi bija izvērtušies atšķirīgi. Ne visiem bagāto cilvēku bērniem bija izdevies kļūt par turīgiem cilvēkiem, kādi reiz bija viņu vecāki. Daudzi tagad cieta no nabadzības.

Lasi arī: Izsprāgst no alām kā korķi. Iespējams, labākā kurmju apkarošanas metode

Kad zālē, kur notika pasākums, parādījās pievilcīga sieviete dārgās drēbēs, bijusī klasesbiedrene nespēja noticēt, ka tā ir Daina.

Ko? Daina, vai tā esi tu? Lūdzu, piedod mums par to, kā pret tevi kādreiz izturējāmies, teica viens no klasesbiedriem.

 

Leave a Comment