Kāpēc nedrīkst un pat nav ieteicams ilgi skatīties kaķim tieši acīs; daudzi saimnieki šo pārkāpj

Bet ja nopietni, tad neviens neapstrīdēs to, ka mūsu sirsnīgie murrātāji ir ārkārtīgi noslēpumaini radījumi. Jebkurš īpašnieks ir pārliecināts, ka viņa mājdzīvnieks visu saprot, viņš vienkārši nevar pateikt.

Un tajā ir patiesības grauds, jo kaķi ir pilni ar noslēpumiem, no kuriem daudzus mēs vēl neesam atklājuši. Tātad, kāpēc jūs nevarat ilgi skatīties kaķa acīs? Apskatīsim šo jautājumu no ezotērikas un zinātnes viedokļa.

Kaķi ir maģiski dzīvnieki

Pūkaini un astes radījumi pavada cilvēkus jau vairākus gadu tūkstošus. Nav pārsteidzoši, ka daudzas māņticības, kas saistītas ar kaķiem, radās seno civilizāciju laikos.

Piemēram, ēģiptieši burtiski dievināja kaķus, asociējot tos ar Bastetu – auglības, laimes, mīlestības attiecību un mājas dievieti. Viņa pat izskatījās pēc sievietes ar kaķa galvu.

Bet Bastets bija atbildīgs ne tikai par jautrību un auglību, bet arī par saikni starp mūsu pasauli un viņsaules dzīvi. Senie ēģiptieši bija pārliecināti, ka, ieskatoties kaķa acīs, jūs varat atrast sevi citā dimensijā un pat palikt tur uz visiem laikiem.

Tāpēc vienkāršiem parastajiem cilvēkiem labāk patika nolaist skatienu pūkaino skaistuļu priekšā vai it kā skatīties caur tām.

Bet viduslaikos kaķiem nepaveicās. Senā apbrīna par šiem noderīgajiem dzīvniekiem ātri pārgāja, iestājoties kristietībai, un to aizstāja bailes vai pat naids. Viduslaiku cilvēkiem īpaši nepatika melnie kaķi, kurus uzskatīja par raganu, vilkaču un pat sātana palīgiem.

Tiesa, Austrumeiropā attieksme pret kaķu ģimeni nebija tik skarba, mēs vienmēr esam mīlējuši kaķus.

Viduslaiku cīnītāji pret ļaunajiem gariem apgalvoja, ka, ja jūs ilgi un uzmanīgi skatāties kaķa acīs, tad pats velns varētu pārņemt cilvēka dvēseli.

Lasi vēl: Es iemācījos izvārīt vistas krūtiņu vien 5 minūtēs: tā rezultātā bija maiga un sulīga (dalos ar recepti)

Izredzes, protams, ir drūmas, tomēr šis apgalvojums ir diezgan pretrunīgs. Un tomēr, jums jāpiekrīt, šīs jaukās un murrājošās būtnes izskatā ir kaut kas valdzinošs un pat dēmonisks.

Zinātniskais skatījums uz šo jautājumu

Mūsdienu cilvēki neredz neko briesmīgu, spēlējot garas skatīšanās spēles ar savu mājdzīvnieku. Galu galā kaķu acis ir ļoti skaistas, un nav svarīgi, kādā krāsā tās ir – zaļa, dzeltena, zila. Turklāt dažreiz pašiem kaķiem patīk skatīties saimnieka acīs, sēžot tieši blakus viņa sejai. Kas tad par problēmu?

Turpinājumu lasiet nākošajā lapā

Leave a Comment