Kāpēc nedrīkst un pat nav ieteicams ilgi skatīties kaķim tieši acīs; daudzi saimnieki šo pārkāpj

Izrādās, ka zinātnieki jau sen ir atraduši atbildi uz jautājumu, kāpēc jūs nevarat ilgi skatīties kaķiem acīs. No evolūcijas viedokļa plēsēju (un kaķis ir obligāts, tas ir, absolūts, tikai plēsējs) ilgstošs acu kontakts tiek uzskatīts par agresijas pazīmi.

Piemēram, kad satiekas divi kaķi, kas sacenšas par teritoriju, vai mātītes, iespējamās cīņas sākums būs skatiens. Un, ja neviens no sāncenšiem nenovērsīs skatienu uz sāniem, tad astes radījumu cīņa noteikti notiks. Starp citu, šāda uzvedība ir raksturīga ne tikai kaķiem, bet arī suņiem.

Tāpēc pat mierīgs mājdzīvnieks, ilgstoši skatoties viņam acīs, var saniknot un uzbrukt jums. Īpaši nepatīkami būs, ja būsi ar viņu aci pret aci. Taču notikumu attīstībai ir arī cits variants: kaķis vienkārši novērsīsies no tevis un ilgi un ar aizdomām domās, kāpēc šis divkājains uz viņu tik vērīgi skatījās.

Jebkurā gadījumā jums nav ilgi jāskatās kaķim acīs, pat izklaidējoties. Mūsu pūkainajiem mājdzīvniekiem šādas darbības nepatīk, jo visi viņu instinkti šajā brīdī burtiski kliedz par briesmām. Un, kamēr jūs apbrīnojat skaisto acu dziļumu, kaķis atlaidīs nagus un metīsies uzbrukumā.

Daudz labāk ir lēnām mirkšķināt atpakaļ, veidojot acu kontaktu ar kaķi, viņa to uztvers kā mīlestības un pilnīgas uzticības zīmi.

Lasi vēl: Sinoptiķis stāstīja par laikapstākļiem nākamnedēļ: vai mūs sagaida “meteoroloģiski pārsteigumi”?

Ko vēl no mums pūkainajam radījumam vajag (nu, bez ēdiena, protams)? Kā jūsu mājdzīvnieki reaģē uz ilgiem skatieniem? Ko viņi dara? Raksti komentāros.

Kaķim ir daudz apslēptu talantu, kurus tā saimnieki cenšas lēnām atšķetināt. Mēs pierodam pie dažiem mūsu mājdzīvnieka trikiem un saprotam, ko tie nozīmē, bet daži mums paliek noslēpums, pārklāti ar kaķa ķepu.

Varbūt kaķi vienkārši nevēlas, lai cilvēki tos pētītu tik detalizēti. Vajag kaut kādu noslēpumu, lai nebūtu atvērta grāmata visiem. Tomēr tas var būt bīstami.

Nav nejaušība, ka dažos gadījumos kaķis nevēlas veikt to vai citu darbību, kad cilvēks uz to skatās.

Piemēram, murrātājs grasījās uzlēkt uz kumodes, taču pamanīja saimnieka skatienu. Es uzreiz pārdomāju un sāku vienkārši sēdēt ar vienaldzīgu skatienu.

 

Leave a Comment