Omītes mīļākā recepte – Franču maize ar sīpoliem un pilngraudu miltiem

Šodien ir kārta ļoti garšīgai šīs maizes modifikācijai – pievienojot pilngraudu kviešu miltus un ceptus kraukšķīgus sīpolus.

Un šī ir vienkārši brīnišķīga maize, draugi! Šī bulciņa ir laba arī tāpēc, ka tajā var ielikt pēc barošanas pāri palikušo starteri, kas ir ne vairāk kā nedēļu vecs un glabājies ledusskapī.

Sastāvdaļas 2 klaipiem

: Mīklu kviešu ieraugs 100% mitrums 250 grami augstākās jeb 1. šķiras kviešu milti 660 grami pilngraudu milti 60 grami ūdens 390 grami cukurs 30 grami sāls 20 grami sviests 30 grami Pildvielas sīpolu čipsi vai kraukšķīgi sīpoli 40 grami

Mīklas mīcīšana.

Miksera traukā sajauciet starteri, divu veidu miltus un ūdeni. Ātri mīciet rupjo mīklu. Nav nepieciešams ilgi mīcīt, ar šo stāvokli pietiek, lai vienkārši samitrinātu visus miltus. Pārklājiet mīklu ar vāku vai plēvi un atstājiet autolīzē 20-30 minūtes. Pēc šī laika pievienojiet sāli un cukuru un sāciet mīcīt, līdz veidojas lipeklis.

Es mīcu 3-4 minūtes ar pirmo ātrumu, pēc tam vēl 7-10 minūtes trešajā. Apmēram 7 minūtes pēc mīcīšanas sākuma pievienojiet mīkstu sviestu un mīciet līdz gludai. Pēc tam pievienojiet sīpolu skaidiņas un mīciet, līdz tās ir izkliedētas mīklā, vēl pāris minūtes.

Fermentācija:

Mīklu pārliek traukā, kas ieziests ar plānu augu eļļas kārtiņu, un ļauj rūgt. Istabas temperatūrā apmēram +24C Tas aizņem apmēram 2-2,5 stundas. Šajā laikā mīklu nepieciešams izstiept un divas reizes salocīt.

Raudzēto mīklu liek uz miltiem nokaisītas darba virsmas. Nesasmalcinot, sadaliet 2 daļās. Nedaudz noapaļojiet, pārklājiet ar dvieli un ļaujiet nostāvēties 15 minūtes. Pēc tam katru pusīti veidojam ovālā formā  un liekam ar miltiem pārkaisītos gatavošanas groziņos, šuves uz augšu.

Cepšana: Uzkarsē cepeškrāsni līdz 240 grādiem. Ja izmantojat cepamo akmeni, karsējiet ar to. Ja cep čuguna pannā, tad arī to uzkarsē. Ja jums nav akmens vai pannas, varat mēģināt cept vienkārši uz labi sakarsētas cepešpannas un tvaika efektam uzlieciet citu cepešpannu, kurā, ievietojot maizi, ielejiet verdošu ūdeni. Sildiet visu struktūru vismaz stundu.

Apgrieziet maizi ar šuves pusi uz leju uz pergamenta. Izdariet griezumu ar ļoti asu nazi vai asmeni. Cepiet maizi 15 minūtes zem vāka (vāciņa), pēc tam noņemiet to, samaziniet uguni līdz 220 grādiem un cepiet maizi līdz gatavībai un pārliecinoši zeltaini brūnai, apmēram 15 minūtes vairāk.

Ja cepat bez akmens vai čuguna pannas, tad algoritms būs šāds. Novietojiet maizi uz sakarsētas cepešpannas, nekavējoties ielejiet verdošu ūdeni apakšējā cepešpannā un aizveriet cepeškrāsni. Pēc 15 minūtēm atveriet durvis, izlaidiet tvaiku, pazeminiet temperatūru un cepiet, līdz gatavs. Ar šo metodi garoza būs citādāka un cepšana prasīs nedaudz ilgāku laiku.

Leave a Comment