Es iemācījos izvārīt vistas krūtiņu vien 5 minūtēs: tā rezultātā bija maiga un sulīga (dalos ar recepti)

Kāpēc vistas fileja (vai krūtiņa) dažreiz ir bezgaršīga? Jo to ir viegli pārcept un tad tā izžūst. Bet ir recepte, kurā to nav iespējams izdarīt! Vistas fileju uz plīts gatavo tikai 5 minūtes, bet galu galā tā ir sulīga un maiga!

Vārīta vistas krūtiņa

Es pirmo reizi redzēju šo metodi žurnālā. Es precīzi nezinu, kas ir autors. Domāju, ka daudzi pavāri gatavo šādi un tagad arī es.

Ko tev vajag:

Ņemam vistas fileju (ja lietojam krūtiņu, vispirms atdaliet fileju no kauliem), nogrieziet no tās nelielu fileju un izgrieziet šādi:

Atlokam fileju, iegūstam šādu attēlu:

Tagad vienkārši sāliet vistu un apkaisa ar sausiem zaļumiem (man bija kaltēti garšaugi no dārza). Mazo fileju ievietojam sava lielā gabala vidū un arī pievienojam nedaudz sāli un pārkaisām ar zaļumiem.

Tad mēs to visu ietinam rullī, lūk, tā:

Izgrieziet folijas gabalu un novietojiet uz tā vistu. Cieši sarullējiet foliju, lai izveidotu rullīti.  Mēs saritinām malas kā konfektes. Konfektei jābūt aptuveni vienāda biezuma, tas ir svarīgi.

Tagad visu šo ielieciet katliņā ar karstu ūdeni un vāriet.  Un vāra uz lielas uguns tieši 5 minūtes:

Kad pagājušas 5 minūtes, noņem katlu vai pannu no plīts, pārklāj ar vāku un ļauj “konfektei ” vēl 40 minūtes pagulēt ūdenī. Tad izņemam – un vista ir gatava!

Un mēs gatavojām tikai 5 minūtes! Es nekad nebūtu domājis, ka tas ir iespējams!

Šeit es vēlos atzīmēt, ka karsta vista netiks labi sagriezta un sāks drupt. Ja vēlaties to izmantot griešanai (piemēram, sviestmaizēm), tad vispirms ir jāatdzesē vistas gaļa.

Ko tev vajag:

vistas fileja – 800 g

sāls – 1/2 tējk.

sausie garšaugi – 1/2 tējk.

Lasi vēl: Sinoptiķis stāstīja par laikapstākļiem nākamnedēļ: vai mūs sagaida “meteoroloģiski pārsteigumi”?

Vērtīgā baltā vistas gaļa apvieno ideālu olbaltumvielu un tauku attiecību. Uz 100 g produkta tiek zaudēti 25% olbaltumvielu un tikai 2% tauku. Pasniedziet veselas vistas krūtiņas panētas vai sagrieztas pīrādziņos, sagrieztas sāļā sautējumā vai veselas filejas skābajā krējumā.

Sasmalcinātas vistas krūtiņas kotletes

Gatavošanas laiks 45 minūtes

Vistas krūtiņa tiek uzskatīta par diētisku un ļoti veselīgu produktu, viegli pieejamu un pieejamu ne tikai labumu, bet arī patīkamas garšas avotu.

Vistas krūtiņas gaļas krāsa atšķiras no citiem gabaliņiem, tā ir gaiši rozā, un pagatavota tā ir gandrīz balta, tāpēc vistas krūtiņu mēdz dēvēt par balto gaļu. Pagatavo garšīgas sasmalcinātas vistas kotletes.

Vistas krūtiņas fileja – 700 g
Zaļie zirnīši (saldēti) – 400 g
Saldie pipari – 1/2 gab
Sīpoli – 1 gab.
Burkāni – 1 gab.
Ķiploki – 2 krustnagliņas
Vistas ola – 1 gab
Skābais krējums 20% – 3 ēd.k.
Augu eļļa – 3 ēdamk.
Cukurs – 1 tējk.
Sausais oregano – 1 tējk.
Sviests – 1 ēd.k.
Ūdens – 100 ml
Milti – 4,5 ēd.k.
Sāls un melnie pipari pēc garšas

Turpinājumu lasiet nākošajā lapā

Leave a Comment