Novērtēs pat labākie restorānu īpašnieki; Mājās paštaisīts un kraukšķīģs Čebureks!

Šos čeburekus esmu gatavojusi neskaitāmas reizes, un tie nekad neapnīk.

Esmu izmēģinājusi dažādus pildījumus, piemēram, gaļu, vistu un pat suluguni sieru, nevis tradicionālo gaļu.

Tomēr visizplatītākais un iecienītākais pildījums ir tieši tāds pats kā šajā receptē: sulīgs, garšīgs un bagātīgs ar jauktu cūkgaļas un liellopa malto gaļu, papildināts ar daudz sīpoliem. Sīpoli šeit ir pildījuma sulīguma atslēga, tāpēc noteikti netaupiet un nepalaidiet tos novārtā.

Pēc šīs receptes pagatavotie čebureki vienmēr sanāk ar zeltaini brūnu, kraukšķīgu garoziņu un sulīgu pildījumu.

Tie ir tik garšīgi, ka ir baudāmi pat auksti nākamajā dienā pēc pagatavošanas. Šo recepti es ļoti iesaku visiem, kas vēlas izmēģināt ko jaunu un gardu. Es ceru, ka arī jums tie patiks tikpat ļoti kā man.

Sastāvdaļas 18 gabaliņiem :

Mīklu auksts ūdens 250 ml. olas 1 dators. degvīns 2 ēd.k. olīvu vai augu eļļa 3 ēd.k. Kviešu milti 700 grami sāls 1/2 tējk. Pildījums Malta gaļa 600 grami liels sīpols 2 gab. ķiploku 2 krustnagliņas neliels pētersīļu ķekars neliels ķekars dilles sāls un pipari pēc garšas

Recepte : Izsijā miltus bļodā. Ielejiet ūdeni, pievienojiet degvīnu, sviestu, olu un sāli.

Mīca (es atstāju virtuves mašīnā ar āķi uz 15 minūtēm 3 ātrumos). Rezultātā jābūt gludai mīklai, kas nav pārāk stingra un nelīp pie rokām.

Nosedziet to un nolieciet malā. Ļaujiet tai atpūsties 20-30 minūtes. Sīpolu, zaļumus un ķiplokus sakapā ļoti smalki (es tikko visu sasmalcinu blenderī).

Pievieno maltajai gaļai (es sajaucu teļa gaļu un cūkgaļu 1:1), pievieno sāli un piparus pēc garšas, apmaisa.

Mīklu plānā kārtā (1-2 mm) izrullē uz miltiem apkaisīta galda un ar piemērota izmēra bļodu izgriež apļus. Alternatīvi, sadaliet mīklu 18 daļās un katru gabalu izrullējiet atsevišķi – tieši tā es pēdējā laikā daru.

Uz katras liek pildījumu un vienmērīgi sadala pa pusi plātsmaizes.

Mēs saspiežam malas un saspiežam tās ar dakšiņu (vai sagriežam ar cirtainu nazi) – pēdējā procedūra nav obligāta.

Cepiet pastas augu eļļā līdz zeltaini brūnai – 5-7 minūtes no katras puses. Izņem no pannas un liek uz papīra dvieļiem, lai notecinātu taukus.

Leave a Comment