Kāpēc klaigājošu vārnu nedrīkst dzīt prom: daudzi tā dara un tā izrādās ļoti liela kļūda

Foto – Pexels

Kopš seniem laikiem cilvēki iespaidīgā izskata putnam – vārnai, ir piešķīruši maģiskas īpašības. Daudzi ticēja, ka tieši vārna ar savu uzvedību varēja pareģot gan tuvojošos nelaimi, gan pavēstīt par prieka ziņām. Tagad arī ezotērikas speciālisti atklāj, ka ar vārnām ir saistīti daudz un dažādi ticējumi, un dažus no tiem tiešām būtu jāņem vērā.

Vārnas ir spēcīgi putni, kam ir melni pelēks krāsojums un tās ir diezgan atšķirīgas pēc izskata no citiem putniem. Vārnai ir ļoti ass, izliekts knābis un spēcīgi spārni. Vārnas ir prasmīgas lidotājas – šie putni spēj veikt lidojumos gan ilgu laiku, gan spēj lidot arī pat ļoti ātri.

Šie putni ir izplatīti visā pasaulē un dzīvo dažādos platuma grādos un vietās – tās var sastapt gan mežos, gan laukos, gan pilsētās, gan pilsētu parkos. Dažās valstīs vārnas var atšķirties pēc izmēra un krāsas, tomēr kopumā tās ir bieži sastopami putni jebkuros platuma grādos.

Vecmāmiņa atklāja savu skaisto un sulīgi ziedošo ģerāniju noslēpumu: tas ir jods

Vārnas ir sociāli dzīvnieki un bieži dzīvo lielās grupās. Viņu sociālā hierarhija ir diezgan kompleksa, un tie var cīnīties gan par vietu savā barā, gan arī “sadarboties” savstarpēji, atkarībā no situācijas. Šie putni barojas ar dažādiem ēdieniem, tostarp gan citu putnu olām, gan maziem zīdītājiem, gan arī ar augļiem, ogām un atkritumiem. Arī šī iemesla dēļ vārnas var dzīvot teju vai jebkur, jo barība šiem putniem nav problēma.

Izpildi testu!

Pārbaudi savas zināšanas par latviešu žargonvārdiem!

Vai tu zini ko nozīmē šie latviešu populārie žargonvārdi? 

1 / 3

Vai tu zini ko nozīmē šis latviešu žargonvārds? 

2 / 3

Vai tu zini ko nozīmē šis latviešu žargonvārds? 

3 / 3

Vai tu zini ko nozīmē šis latviešu žargonvārds? 

Your score is

The average score is 51%

0%

Lasi vēl: Autovadītāja apliecības varētu tikt atņemtas simtiem autovadītāju! Šobrīd tiek apspriests un izvērtēts šis jautājums

Dažādās pasaules kultūrās vārnas bieži tiek saistītas ar dažādām nozīmēm un ticējumiem. Šos putnus gan uzskatīt gan par veiksmes zīmi, gan arī par ļaunuma vēstnešiem – atkarībā no kultūras un tradīcijām.

Foto – Pexels

Lasi vēl: Testiņš: izvēlies vienu no maģiskajiem dārgakmeņiem un uzzini atbildi uz sev aktuāliem dzīves jautājumiem

Bet kādi tad īsti ticējumi ir saistīti ar vārnām? Kad tās sola laimi un prieku, bet kad “brēc” par tuvojošos nelaimi?

Raksta turpinājumu lasi nākošajā lapā:

Leave a Comment