Kāpēc kaķis aiztiek savu saimnieku ar ķepu: mīļa ieraduma slepenā nozīme par kuru daudzi nenojauš

Kaķu uzvedība dažkārt mulsina pat pieredzējušus saimniekus. Viens no šādiem intriģējošiem ieradumiem ir maigs ķepas pieskāriens tā īpašniekam. Vai esat kādreiz domājuši, kāpēc jūsu pūkains draugs tā rīkojas?

Jūs varētu būt pārsteigts, uzzinot šī jaukā žesta patiesos iemeslus. Noskaidrosim, kas īsti slēpjas aiz šī kaķa “rokasspiediena”.

Iemesls # 1: socializācija

Kaķi ir dziļi sabiedriski dzīvnieki un nav tik neatkarīgi, kā parasti tiek uzskatīts. Pieskārienam ir galvenā loma viņu saziņā, jo tā ir sava veida “ķermeņa valoda”. Kad kaķis pieskaras jums ar ķepu, tas uzsāk kontaktu, paužot veselu virkni emociju.

Pārbaudi savas zināšanas par latviešu žargonvārdiem!

Vai tu zini ko nozīmē šie latviešu populārie žargonvārdi? 

1 / 3

Vai tu zini ko nozīmē šis latviešu žargonvārds? 

2 / 3

Vai tu zini ko nozīmē šis latviešu žargonvārds? 

3 / 3

Vai tu zini ko nozīmē šis latviešu žargonvārds? 

Your score is

The average score is 40%

0%

Kaķis ar ķepu pieskaras saimnieka rokai

Iedomājieties mazu kaķēnu, kas maigi uzliek ķepu uz jūsu rokas. Ar šo vienkāršo žestu viņš demonstrē uzticību, pieķeršanos un vēlmi būt tuvākam.

Pieauguši kaķi izmanto arī pieskārienus, lai izteiktu pieķeršanos, zinātkāri vai pat trauksmi. Pievērsiet uzmanību kontekstam: viegls glāstījums var liecināt par uzmanības lūgumu, savukārt pastāvīga pieskāriens var liecināt par tukšu bļodu.

Iemesls #2: aiziešana

Ikviens zina, ka kaķi ir tīri cilvēki. Viņi var stundām laizīt savu kažokādu, līdz tā spīd. Bet vai zinājāt, ka šīs bažas var attiekties arī uz īpašnieku? Kad jūsu mājdzīvnieks pieskaras jums ar ķepu, tas var mēģināt jūs “ķemmēt” tāpat kā ar savu kažokādu.

Šī uzvedība ir augstākā pieņemšanas forma. Uzrunājot tevi, kaķis parāda, ka uzskata savu saimnieku par savas ģimenes daļu. Tāpēc nākamreiz, kad tavs pūkains draugs sāks ķemmēt tavu roku vai matus, zini, ka esi oficiāli pieņemts kaķu klanā!

3. iemesls: teritoriālā uzvedība

Kaķi ir teritoriālas būtnes, un to ķepām ir liela nozīme īpašuma marķēšanā. Uz ķepu spilventiņiem ir īpaši dziedzeri, kas izdala unikālu smaržu. Pieskaroties saimniekam, kaķis atstāj savu “parakstu”, pieprasot tiesības uz savas teritorijas daļu.

Šī uzvedība ir īpaši izteikta nesterilizētiem kaķiem. Viņi var pieskarties saviem īpašniekiem neatlaidīgāk un biežāk, īpaši citu dzīvnieku vai svešinieku klātbūtnē.

Lasi vēl: Nedēļas jautājums: cik ilgi jāvāra sēnes, līdz tās ir gatavas?

Tomēr pat kastrēti kaķi var izrādīt šādu uzvedību, īpaši stresa situācijās. Piemēram, kad pārvietojaties vai jūsu mājās ir jauns mājdzīvnieks, jūsu kaķis var jūs biežāk “apzīmēt”, lai atgūtu drošības un kontroles sajūtu.

💬 Tādējādi aiz vienkārša kaķa ķepas pieskāriena slēpjas vesela emociju, instinktu un komunikācijas pasaule. Tagad, kad zināt šī žesta patieso nozīmi, varat labāk izprast savu pūkaino pavadoni un stiprināt savu īpašo saikni.

 

Leave a Comment