Kaķene vārdā Dženija tika paņemta uz ”Titānika” kuģa klāja kā talismans, tomēr pirms kuģa nelaimes kaķene sāka dīvaini uzvesties

 

Kaķa mammas un viņas kaķēnu pieskatīšana pārtrauca Džima darba vienmuļību. Šķita, ka Dženija ir apmierināta ar savu silto vietu pie krāsnīm, mazuļiem un Džima virtuves piederumiem.

Tomēr, tiklīdz kuģis pietauvojās Sauthemptonā, Dženija kārtīgi apskatīja apkārtni un nekavējoties sāka ņemt savus kaķēnus aiz skausta un pārvietot tos pa vienam lejā pa dēli un no kuģa.

Džims viņu ziņkārīgi vēroja un nolēma, ka šim kaķim ir jāzina kaut kas tāds, ko neviens cits nezina! Viņš nekavējoties sakravāja savas mantas un pats devās prom no kuģa. Un šis bija viņa prātīgākais lēmums, kādu viņš ir pieņēmis.

Patiesība vai Titānika leģenda? Dažos citos ziņojumos teikts, ka Dženija un viņas kaķēni iet bojā ar Titāniku, bet Džims Mulholands stāsta, ka šī bija patiesība.

Lasi vēl: Esi vērīgs: Arī Latvijā ir indīgi augi no kuriem vajag uzmanīties lasot jāņu zāles – kuri tie ir?

Gadiem vēlāk laikraksts Irish Times publicēja Dženijas stāstu pēc tam, kad reportieris runāja ar kādu vecāka gadagājuma vīrieti, kurš stāstīja šo stāstu. Vai viņš bija pats Džims Mulholands vai tikai kāds, ar kuru Džims dalījās savā stāstā?

Mēs, iespējams, nekad neuzzināsim. 1912. gada aprīļa Daily Mirror izdevums publicēja rakstu ar virsrakstu “Gudrā kaķu māte izglābj savus kaķēnus no Titānika” kopā ar šādu attēlu. Vai tas ir Dženijas metiens? Atkal, mēs, iespējams, nekad neuzzināsim.

Leave a Comment