Kādi laikapstākļi mūs gaida maijā? Eksperti atzīst, ka tas būs draudīgs šī iemesla dēļ!

Tautas zīmes un ticējumi 20pavēsta, kādi būs laikapstākļi pēdējā pavasara mēnesī, vasarā, rudenī un pat nākamajā ziemā, kā arī to, vai gads būs ražīgs vai nē.

Kādi būs laikapstākļi 2024. gada pēdējā pavasara mēnesī, lasiet tālāk.

Tautas zīmes maijam

Saskaņā ar tautas zīmēm, šī gada maija beigas būs vēsas, ja mēneša sākums būs silts. Tāpēc maijā, kad siltums ir neuzticams, nav vēlams nolikt malā silto apģērbu.

 

Izpildi testu: 

Pārbaudi savas zināšanas par latviešu žargonvārdiem!

Vai tu zini ko nozīmē šie latviešu populārie žargonvārdi? 

1 / 3

Vai tu zini ko nozīmē šis latviešu žargonvārds? 

2 / 3

Vai tu zini ko nozīmē šis latviešu žargonvārds? 

3 / 3

Vai tu zini ko nozīmē šis latviešu žargonvārds? 

Your score is

The average score is 40%

0%

Krusa pavasarī var būt ļoti bīstama augiem, jo tas var bojāt tos un izraisīt salnāju. Ja krusa piesaldējas uz jauniem pumpuriem vai ziediem, tas var sabojāt to struktūru un attīstību, iespējams, pat iznīcinot tos pilnībā.

Šāda ietekme var traucēt augiem normāli augt un pilnībā attīstīties, ietekmējot to ražu vai izskatu. Turklāt, ja krusa nogulsies uz augu lapām un pārklās tos ar ledus plēvi, tas var novest pie saulesgaismas neieplūšanas un fotosintēzes traucējumiem.

Kopumā, krusa pavasarī var radīt nopietnas problēmas augiem un lauksaimniekiem. Jūnijs gaidāms sauss, ja maijs ir lietains, un, ja pienene uzziedējusi vēlu – tad vasara kopumā būs bez nokrišņiem.

Lasi vēl: ”Ugunsgrēka” aktiera dzīvesbiedre atklāja par viņa pēdējām dzīves dienām un pat stundām

Gads gaidāms auglīgs, ja pavasara pēdējā mēnesī bieži līst un ir miglas, un ja 2024. gada maijā iestāsies krusa – saskaņā ar zīmēm vasaras sezonā arī bieži būs krusa.

Auzu raža būs bagāta, ja laukos būs daudz mārrutku, un, ja maijā būs daudz skābeņu – tā ir zīme, ka gaidāmā ziema būs sniegota, bet silta.

 

Turpinājumu lasiet nākošajā lapā

Leave a Comment