Latviju satricina ļoti skumja sēru vēsts… Mūžībā devusies ļoti zināma un Atpazīstama Sieviete

Šī skumjā diena ir iezīmējusies ar dziļu bēdu Latvijas tautas sirdīs, jo mēs esam saņēmuši vēsti par zaudējumu, kas skar mūs visus. Šis brīdis pārklāts ar smagām sēru debesīm, un mūsu sirdis ir piepildītas ar dziļu skumju sajūtu.

Šī tra**kā notikuma ēnā mēs stāvam kopā, lai atcerētos un godinātu to, kas ir aizgājis, un lai dalītos savās bēdās kopā ar viņa tuviniekiem un draugiem. Šajā smagajā laikā mēs vienam otru turam cieši un cenšamies atbalstīt, lai kopīgi pārvarētu šo sāpīgo zaudējumu.

Latvijas Arhitektu savienība, izmantojot sociālo tīmekli “Facebook”, ir nemitīgi atjaunojusi mūs ar jaunumiem un notikumiem no arhitektūras pasaules. Šoreiz, ar smagu sirdi, mēs dalāmies ar sēru vēstījumu par zaudējumu, kas ir skāris mūsu biedru kopienas sirdis. 16. aprīlī, 73 gadu vecumā, mūžībā devās Ilggadēja biedre un arhitektūras entuziaste – Irēna Lejniece.

Viņas aiziešana atstāj dziļu bedru ne tikai viņas tuvinieku un draugu vidū, bet arī Latvijas arhitektūras nozarē kopumā. Viņas aiziešana ir zaudējums mums visiem, kas pazinām un cienām viņas darbu un ieguldījumu arhitektūras attīstībā. Esam pateicīgi par viņas mantojumu un atcerēsimies viņu ar cieņu un siltām atmiņām.

No 1999. līdz 2005. gadam Irēna Lejniece kalpoja kā Ķekavas pagasta arhitekte, demonstrējot savu dedzību un talantu šajā amatā. Viņas darbība bija ne tikai administratīva, bet arī radoša, jo viņa bija aizrautīga ar savrupmāju projektēšanu. Ar lielu apņemšanos un mērķtiecību, viņa veica savus pienākumus, radot izcilus un funkcionālus dizainus, kas ietvēra tradicionālās vērtības un estētiku.

Irēna Lejniece bija regulāra dalībniece Latvijas Arhitektūras savienības rīkotajās izstādēs jau kopš 1976. gada, demonstrējot savu radošo talantu un prasmi. Viņas darbiem bija raksturīga uzticība tradicionālajai arhitektūrai, izmantojot elementus kā atgāžņus un citas formas, kas bagātina Latvijas arhitektūras ainavu.

Viņas kaislība un talants neierobežojās tikai arhitektūrā – Irēnas sirdslieta bija arī akvareļu glezniecība. Viņas maņu un radošumu varēja redzēt viņas darbos, kas tagad rotā privātkolekcijas Latvijā, Zviedrijā un ASV, dodot mūžīgu atmiņu un iedvesmu tiem, kas novērtē mākslas skaistumu.

Atvadīšanās no Irēnas Lejnieces notiks 19. aprīlī plkst. 12.00 Rīgas Krematorijā. Šī brīža mērķis ir ne tikai godināt viņas dzīvi un darbus, bet arī atzīmēt viņas neizmērojamo ieguldījumu Latvijas arhitektūras un mākslas jomā.

Leave a Comment