Kā mūs var apmānīt tirgū. Lūk, pieredzējušas pārdevējas vēstītais par tirgotāju blēdībām!

Par pārdošanas laiku

Vairāki pārtikas preču paviljoni un tirdzniecības vietas sāk strādāt jau pulksten 7os, nopelnot uz tiem, kuri iepērkas pirms došanās uz darbu. Līdz 11iem viss norimst līdz “otrajai maiņai”, kas ilgst līdz 18iem, kad tirgus tiek slēgts.

Produkcijas piegādāji no laukiem tirgū ierodas agri. Viņiem nav iespēju ilgstoši tirgoties, jo jāsteidzas uz autobusu, lai nokļūtu atpakaļ mājās. Tāpēc viņi nereti atdod savu produkciju par cenu, kas krietni lētāka par vidējo tirgū. Bet vairāki tirgotāji to attapīgi izmanto.

Pulksten 10os tirgū vēl ir atrodami ļaudis, kas pārdod pašu izaudzēto produkciju. Parasti viņi atgriežas tikai ap pulksten 17iem. Pēc 11iem tirgū paliek tikai pārpircēji, kuri nepalaidīs garām savu izdevīgumu.

 

Pirmkārt, viņi ir iepriekš vienojušies par vidējo cenu – šajā ziņā nav domstarpību. Un, otrkārt, tiek tirgoti pēdējās dienās nepārdotie produkti.

Asinsdesa sāk bojāties? Nav problēmu – ieberzēsim ar ķiploku. Vai tomāti sāk pūt? Sajaucam ar svaigajiem un pārdodam vienā iepakojumā. 2-3 tomātu dēļ neviens pircējs nenāka atpakaļ un nelamāsies. Bet neregulāru tirgus apmeklētāju tirgotāji vienmēr spēj izskaitļot – viņš tik un tā tirgū vairs neiegriezīsies, vismaz tuvākajā laikā.

Lasi vēl: “Sagatavojies!”: Trīs zodiaka zīmes šajās dienās no 2023. gada 23. līdz 26. jūnijam gūs vislielākos panākumus savā romantiskajā dzīvē

Ko tu domā par blēdīgiem tirgus pārdevējiem? Vai tevi ir piemeklējusi rūgtā pieredze, kad esi nopircis “kaķi maisā”? Priecāsimies, ja komentāros dalīsies savā pieredzē un/vai viedoklī!

 

Leave a Comment