Kā atbrīvoties no nezāles starp bruģakmens plāksnēm? Īstenībā tas ir vienkāršāk kā domā!

Kad jūs tikai veidojat taku no bruģakmens plāksnēm, varat apbrīnot tā skaistumu un pat nedomāt par nezālēm. Tomēr kādā brīdī ļoti iespējams, ka parādīsies nezāles. Šajā rakstā mēs jums pateiksim, kā ar nezālēm rīkoties, lai no tām atbrīvotos. 

Kā noņemt zāli, kas parādījusies starp bruģakmens plāksnēm?

Izmantojot īpašus līdzekļus

Ir vairākas ķīmiskas vielas, kuru uzdevums ir ātri tikt galā ar nezāli. Izlejot šādu produktu starp bruģakmens plātņu šuvēm, jūs garantēti tiksiet vaļā no visām nezālēm, un to var izdarīt bez lielām grūtībām.

Šī risinājuma priekšrocība ir tā, ka tiek ietaupīts laiks, kā arī tas, ka bruģakmens plātnes kalpos ilgāk, ja rūpēsieties, lai tās nebūtu ieskautas ar augiem.

Šī risinājuma trūkums ir ķīmiskā ietekme. Šādas spēcīgas ķimikālijas nav ieteicamas parastajās dārza zonās, kur audzē arī pārtikas augus. Turklāt mājdzīvnieki un mazi bērni parasti skraida pa dārza celiņiem un tā vai citādi saskaras ar apkārtējo telpu.

Tomēr ir vēl veidi.. 

Manuāli

Šī metode tiek uzskatīta par vispareizāko, ja jums rūp sava dārza gabala videi draudzīgums. Turklāt, ja mēs runājam par nelielu platību, kur ravēšana neaizņems vairāk par pāris stundām.

Neliels triks: ravēšanu labāk veikt uzreiz pēc lietus, tad zeme būs mīksta un nezāles no tās izvilkt nebūs pārāk grūti.

Ķimikālijas drīkst lietot tikai vietās, kuras nevar apstrādāt ar rokām. Daudzi lauku māju īpašnieki algo dārzniekus, kuru pienākumos ietilpst bruģakmens plātņu kopšana – visu nezāļu izraušana, kas parādās starp bruģi.

Nezāļu augšanas iemesli starp bruģi 

Apskatīsim nezāļu dīgšanas iemeslus uz virsmas, kas klāta ar bruģakmens plāksnēm. Tas ir vienkārši: spraugas starp bruģi parasti tiek izlietas ar smiltīm, un darbības laikā vējš ienes putekļus, augsni un nezāļu sēklas šuvēs starp bruģi.

Lasi vēl: Jūs noteikti vēl neesat šādi vārījis rīsus. Oriģināla recepte ar slepenu sastāvdaļu (ideāli piemērota bērniem)

Nokrišņiem ir stimulējoša ietekme uz sēklu augšanu – daba dara savu darbu – un zāle neliks jums gaidīt savu grandiozo izskatu.

Pirmā iespēja ir izmantot ģeotekstilu. Bruģakmens plātņu ieklāšana, izmantojot ģeotekstilu, ne tikai pasargās pārklājumu no starp bruģi augošas zāles, bet arī būtiski palielinās augsnes nestspēju. Ko tas tev dos?

Pārklājuma ilgs kalpošanas laiks, celiņu elementu un ieklāto laukumu aizsardzība no pieaugošām plaisām bruģī, kas rodas, zālei augot no zemes, saglabājot bruģa izskatu un virsmas vienmērīgumu.

Šī metode neļaus uzdīgt zālei un saknēm, kas varētu būt palikušas zem ģeotekstila, bet neglābs no sēklām, ko nes vējš un izdīgst no smilšainiem pildvielām starp bruģī.

Svarīgākās metodes izlasīsim tālāk..

Turpinājumu lasiet nākošajā lapā

Leave a Comment