Jaunākā informācija: Ciklons ”Kirstija” savu izskaņu beigs Sēlijā un Latgalē. Ko var sagaidīt?

FOTO: PIXABAY

Pavisam nesen tika papildināta jaunākā informācija saistībā ar ciklonu ”Kirstija”, kura savu izskaņu beigs  pēcpusdienā Sēlijā un Latgalē. Ko var sagaidīt un vai ir vērts uztraukties? 

Karstums Eiropas daļā ir beidzies – sinoptiķi brīdināja par strauju aukstumu. Gaisa temperatūra 29. jūlijā noslīdēs zem normas. Tas viss ir ciklona “Kirsty” dēļ – Austrumeiropā līs lietus un visu nedēļu būs polārais gaiss.

Lietus visu nedēļu: ko atnesa ciklons Kirsty?

Ārzemju meteorologs Tiškovecs stāstīja par 2024. gada karstās vasaras beigām. Pirmdien, 29. jūlijā, daudzviet līs stiprs: līdz septiņiem litriem ūdens uz kvadrātmetru.

“Ziemeļatlantijas ciklons “Kirsty”, kā vētra gājis garām Baltijas valstīm, ar sliktiem laikapstākļiem skars valsts ziemeļrietumu un rietumu reģionus, un virpuļa centrs sasniegs savu spēku.

Pārbaudi savas zināšanas par latviešu žargonvārdiem!

Vai zini ko nozīmē šie latviešu žargonvārdi? 

1 / 3

Vai zini ko nozīmē šis latviešu žargonvārds? 

2 / 3

Vai zini ko nozīmē šis latviešu žargonvārds? 

3 / 3

Vai tu zini ko nozīmē šis latviešu žargonvārds? 

Your score is

The average score is 49%

0%

Dienas vidū Austrumeiropas reģionā ieplūdīs aukstā atmosfēras fronte, kas dienas laikā pirmo reizi šosezon noslīdēs līdz +20,” prognozē sinoptiķis.

 

FOTO: PIXABAY

Tiškovecs piebilda, ka aukstums ir rekordliels: pēdējo reizi tik zema temperatūra bija 23.maijā. Polārais gaiss un lietusgāzes saglabāsies līdz nedēļas beigām, no 3. līdz 4. augustam: pilsēta atradīsies ciklona Kirsty aizmugurē.

“Naktīs gaiss atdzisīs līdz 10-15 grādiem, bet dienā lietainā laika un nepatīkamā ziemeļu vēja dēļ būs tikai 17-22 grādi,” atzīmēja Tiškovecs.

Meteorologs brīdināja par peldsezonas drīzu noslēgumu. Temperatūra ūdenskrātuvēs daudzviet sāka pazemināties. Tiškovecs atgādināja pārliecību: no 2.augusta visticamāk nāksies noslēgt peldēšanās sezonu.

Lasi vēl: Jums viss izdosies: Trīs zvaigžņu zīmes, kas piepildīs savas kvēlākās vēlmes 2024. gada augustā

Naktī gaiss atdzisīs līdz +10…+15°, savukārt dienā lietainā laika un nepatīkamā ziemeļu vēja dēļ būs tikai +17…+22°. Ūdens temperatūra ūdenskrātuvēs ir +18…+24° un arī sāks lēnām pazemināties – mājas posmā ienāk peldsezona.

Nākamās nedēļas sākumā termometra stabiņš noslīdēs līdz 17-19 grādiem. Pēc sinoptiķa domām, aukstums sasniegs Austrumeiropu ātri. Jau pirmdien, 29. jūlijā dažos apgabalos, gaiss nespēs sasilt līdz 20 grādiem, kas ir četrus punktus zem normas.

Burtiski pirms pāris minūtēm beidzās Meteo Latvia ciklona ”Kirstija” tiešraide. Tiešraides mērķis ir pēc iespējas vairāk cilvēkus apsekot un informēt ar aktuālo informāciju saistībā ar konkrēto ciklonu, kurš virzās pa Latviju.

Tiešraides noslēgumā laika ziņu speciālists pastāstīja, kur ”Kirstija” noslēgs savu spēku un atkāpsies no Latvijas robežas. Viņš informēja, ka tas notiks Sēlijā un Latgalē. Ko šīs vietas var sagaidīt? Lasi tālāk!

Turpinājumu lasiet nākošajā lapā

Leave a Comment