Vienkāršs bet fantastiski gards mandarīnu pīrāgs ar 4 sastāvdaļām, ieskaitot pildījumu 

Pirmais kilograms mandarīnu ir jau prom! Protams, citrusaugļu maisu, ko vīrs atveda no tirgus, mūsu dēli stundas laikā apēda līdz pēdējai šķēlītei.

Bet tālāk, esmu pārliecināta, būs mierīgāk. Es plānoju gatavot svētku konditorejas izstrādājumus ar mandarīniem, lai dažādotu ēdienkarti. Mandarīnu pīrāgs ir pirmais rindā. Vienkāršākais ēdiens!

Šim pīrāgam var izmantot neizdevušos skābos mandarīnus. Taču mans vīrs jau ir apguvis, viņš pērk tikai lielos, saldos un bez sēklām. Tas ir ideāls pildījums cepšanai. Pīrāgs ar mandarīniem pēc šīs receptes tiek pagatavots viegli un ātri. Ir vērts to pārbaudīt!

Lasi arī: Jums viss izdosies: Trīs zvaigžņu zīmes, kas piepildīs savas kvēlākās vēlmes 2024. gada augustā

Sastāvdaļas

Olas – 4-5 gab.
Cukurs – 140 g
Kviešu milti – 120 g
Vaniļas cukurs – 10 g
Mandarīni – 7 gab.

 

Pagatavošana

Vispirms pagatavojiet cepšanas formu. Izklājiet 22-24 cm diametra cepšanas trauku ar pergamentu. Nomizojiet lielos mandarīnus, katru gareniski sagrieziet vidū.

Izņem sēklas. Uz pergamenta kārtas izvietojiet mandarīnu pusītes ar griezto pusi uz leju. Tagad pagatavojiet mīklu. Miksera bļodā ieberiet 4 lielas vai 5 mazas olas un vaniļas cukuru.

Ieputo olas, pakāpeniski pievienojot tām pūdercukuru. Šajā pūkainajā masā ieber izsijātos miltus. Šajā procesā visu samaisa ar silikona lāpstiņu.

Šķidro viendabīgo mīklu ielej formā ar mandarīniem. Izlīdziniet to. Pīrāgu cep cepeškrāsnī, kas ir sakarsēta līdz 180 grādiem pēc Celsija, 35-40 minūtes. Pārbaudiet gatavību ar zobu bakstāmo.

Atdzesē līdz istabas temperatūrai, kamēr pīrāgs vēl atrodas formā. Un tikai tad uzmanīgi apgriež uz līdzena šķīvja, noņem pergamentu. Atdzesētu mīklu ir vieglāk sagriezt. Dekorējiet ar pūdercukuru un piparmētru lapiņām un pasniedziet. Izbaudiet savu tējas ballīti!

Leave a Comment