Jaunākā informācija: Ciklons ”Kirstija” savu izskaņu beigs Sēlijā un Latgalē. Ko var sagaidīt?

Rīgā prognozēts lietains un vētrains laiks, ar iespējamu spēcīgu lietu dažbrīd. Ziemeļu un ziemeļrietumu vējš no rīta brāzmās sasniegs līdz 28 metrus sekundē, taču dienas laikā vēja ātrums samazināsies. Gaisa temperatūra būs ap +20 grādiem.

Kā zināms ciklons ir savu kulmināciju veicis. Pēc ziņām izskatās vistrakāk ir applūdusi Jelgava, Rīga un citas vietas. Simtiem cilvēku ir skārušas stihija. Koki ir uzkrituši uz mājām, automašīnām un ielas, pat bloķējot ceļu.

Daudzviet ir applūdušas ielas, pagrabstāvi, dārzi un zemākās ieplakas. Sarkanais brīdinājums piepildījās 100 procentīgi. Nakts daudziem cilvēkiem ir bijusi ļoti grūta. Daudzi nav tikuši uz darbu. 

Diemžēl arī Jūrmalā vētra ir nodarījusi ievērojamus postījumus, gan automašīnām, gan infrastruktūrai. Kā zināms Jelgavā applūdusi arī dzīvnieku patversme, par laimi pūkaiņi nav cietuši.

Kā tiek ziņots, vētra sāk pamazām atkāpties, tomēr joprojām daudzviet ir iespējams spēcīgs lietus, tomēr vējš nav gaidāms. Iespējams upes var pārplūst un nodarīt vēl lielāku kaitējumu.

Meteo Latvia laika ziņu speciālists ziņo, ka vētra savu izskaņu sasniegs pēcpusdienā Sēlijā un Latgalē. Šobrīd jautājums gan ir aktuāls – vai šeit ir gaidāms kas tik pat traks? Ir zināma atbilde!

FOTO: PIXABAY

Simtiem un pat tūkstošiem cilvēku dalās ar vētras postījumiem soctīklā. Daudziem ir sabojātas automašīnas, mājas applūdušas, ielas. Izgāzti koki ar visām saknēm. Šādi skati novēroti arī Kauguros.

Lasi vēl: Vienkāršs bet fantastiski gards mandarīnu pīrāgs ar 4 sastāvdaļām, ieskaitot pildījumu 

Kā zināms daudzviet no rīta daļa šoseju bija bloķētas dēļ sagāztajiem kokiem. Patreiz nav ziņu par citušajiem. Kā arī elektrības stabi ir bijuši sagāzti un bez elektrības palikuši simtiem cilvēku.

Vētra ”Kirstija” savu izskaņu sasniegs šodien pēcpusdienā Sēlijā un Latgalē. Tomēr kā uzsver laika ziņu speciālists tur nav gaidāms nekas stihijai līdzīgs. Daudzviet iespējamas spēcīgākas lietusgāzes, tomēr vētra nav gaidāma. Sēlijai un Latgalei nekas nedraud.

Vētra ir samazinājusies un drīz izzudīs pavisam.

 

Leave a Comment