“Vienkārši ielejiet saulespuķu eļļu izlietnē uz nakti, un rezultāts jūs pārsteigs” – Kaimiņš šo atklāja un deva man padomu

Mājsaimnieces ir izdomājušas daudz veidu, kā uzlabot vai atvieglot savu dzīvi. Padomi bieži tika izgudroti tajos laikos, kad veikalos nebija tik daudz dažādu sadzīves ķīmijas un citu “modernu lietu”.

Daudzi vairs nevar atcerēties, kurš un kad nāca klajā ar ideju pirms griešanas noskalot sīpolus aukstā ūdenī, lai “neraudātu” vai ar alumīnija karoti berzētu jaunu apavu papēžus. Bet cilvēki gandrīz automātiski atkārto šīs darbības, pat ja no tā nav nekāda labuma (man personīgi ar loku tas neder).

Šīs metodes ir lētas, viegli īstenojamas un pieejamas ikvienam. Tāpēc viņu piekritēju skaits nekad nesamazināsies. Protams, lietderības līmenis bieži vien ir apšaubāms, taču mūsu sabiedrībā nepārprotami ir vairāk apmierinātu optimistu nekā pesimistu.

Viens no tiem, mūsdienu valodā runājot, “sadzīviskie uzbrukumi” ir saulespuķu eļļas ieliešana izlietnē. Principā ir piemērota jebkura eļļa, bet tā ir lētākā.

Pārbaudi savas zināšanas par latviešu žargonvārdiem!

Vai tu zini ko nozīmē šie latviešu populārie žargonvārdi? 

1 / 3

Vai tu zini ko nozīmē šis latviešu žargonvārds? 

2 / 3

Vai tu zini ko nozīmē šis latviešu žargonvārds? 

3 / 3

Vai tu zini ko nozīmē šis latviešu žargonvārds? 

Your score is

The average score is 50%

0%

Kāpēc viņi to dara?

Iedzīvotāji, kuri pienākumu vai personisku iemeslu dēļ nereti uz ilgu laiku pamet savu māju, zina, ka, atgriežoties mājās, no izlietnēm un vannu notekas var just nepatīkamu smaku.

Tas notiek tāpēc, ka ūdens, kas pastāvīgi atrodas sistēmā, izžūst. Tas nozīmē, ka ūdens blīvējums, kas neļauj smirdēt dzīvoklī, pārstāj darboties.

Kā stāsta tie, kam patīk liet eļļu caurulēs, izlietnēs un tualetēs, taukainā viela neļauj sistēmai izžūt. Bet tas ir tikai produkta sākotnējais pielietojums. Populāras baumas nestāv uz vietas!

Lasi vēl: Jums viss izdosies: Trīs zvaigžņu zīmes, kas piepildīs savas kvēlākās vēlmes 2024. gada augustā

Mūsdienās īpaši aktīvi tradicionālo metožu piekritēji uzskata, ka lēts pārtikas produkts ne tikai novērš smaku, bet arī palīdz novērst aizsprostojumus. Tie labi noder arī virsmu tīrīšanai!

Šis ir dīvainākais no visiem iespējamajiem pieņēmumiem – ar eļļu var berzēt tikai līdz spīdumam, bet tad putekļi pielips. Pēc šādas tīrīšanas izlietne un tualete būs jāmazgā vēlreiz. Šoreiz ar tīrīšanas pulveri, sodu (arī tautas līdzeklis tiem, kas ir pret ķīmiju) vai taukus šķeļošiem šķidrumiem.

Bet ko par šo metodi saka profesionāļi? Atbilde nudien daudzus pārsteidza, tomēr speciālisti ir strikti. Noskaidrosim tālāk.

Turpinājumu lasiet nākošajā lapā

Leave a Comment