“Vienkārši ielejiet saulespuķu eļļu izlietnē uz nakti, un rezultāts jūs pārsteigs” – Kaimiņš šo atklāja un deva man padomu

Ko saka profesionāļi?

Santehniķi, kuri ierodas novērst aizsprostojumus “eļļotajās” caurulēs, nepiekrīt. Tie, kas saņem samaksu par katru zvanu, ar mazliet ļaunu humoru saka, ka kamēr būs tik stulbi pilsoņi, mehāniķis bez maizes gabala nepaliks.

Bet nabaga biedri no mājokļu biroja, kuri saņem algu, skaļi un ne vienmēr cenzūrā lamājas.

Eļļa īsti neiztvaiko un neplūst uz leju. Tas rada blīvu, biezu un grūti tīrāmu pārklājumu uz cauruļu sienām. Sākumā ūdens pasliktinās, un pēc tam pilnībā pārstāj iekļūt kanalizācijā.

 

Un, ja māja ir veca, caurules ir sarūsējušas rūsas un jau ir pārklātas ar aplikumu, ļoti ātri parādīsies aizsprostojums. Protams, mēs nerunājam par jebkādu smaku likvidēšanu. Gluži pretēji, caurulē uzkrātās pārtikas atliekas un sasmakusi eļļa sāks izdalīt smaku.

Vienā vai otrā pakāpē smaka no caurulēm joprojām parādās, kad mājas īpašnieki ilgstoši nav klāt. To veicina arī spiediens stāvvadā – tas nospiež ūdens blīvējumu pat pirms tā pilnīgas izžūšanas.

Ja ļoti vēlaties novērst “smaku” izplatīšanos pa visu dzīvokli, aizveriet kanalizācijas caurules ar aizbāzni vai vismaz saburzītu lupatiņu, bet tualeti aizveriet ar vāku. Atgriežoties no ceļojuma, nekavējoties noskalojiet ūdeni, lai noskalotu visu, kas sakrājies jūsu prombūtnes laikā.

Cienījamie lasītāji, vai līdzīgi padomi jums ir palīdzējuši? Vai arī esi saskāries ar to, ka ir vairāk ļauna nekā labuma? Gaidīsim atbildes zem ieraksta!

Lūk, arī interesants triks jūsu tualetes podam:

Tikai 5 ēdamkarotes sāls naktī

Kad draugs man pastāstīja par šo metodi, es tikai smējos. Kā sāls var noņemt aplikumu, ja pat produkti ar hloru un skābi tik tikko tiek galā? Bet mana draudzene jau 4 gadus strādā par istabeni viesnīcā un uzaicināja pie sevis – godīgi sakot, tādu tualeti sen nebiju redzējis. Tas nav īpaši dārgs, bet tas mirdz kā jauns? Un iekšā nekādas plāksnītes. Pēc tam es nolēmu izmēģināt šo metodi ar sāli.

Šo metodi labāk veikt naktī, jo ūdeni nevar novadīt. Vispirms izmantojiet cauruļu tīrītāju, lai iedurtu iekšpusē, lai piespiestu ūdeni caurulē. Pēc tam pievienojiet 5 ēdamkarotes parastās sāls un kārtīgi berzējiet ar to iekšējo virsmu. Atstājiet to šādā veidā uz nakti. Un no rīta atkal berzējiet ar otu un noskalojiet.

Rezultāts jūs ļoti pārsteigs – sāls šajā gadījumā darbojas kā drošs abrazīvs līdzeklis, iznīcina kaitīgos mikrobus un korodē urīnakmeņus – galveno aplikuma cēloni.

Pietiek izmantot šo metodi reizi mēnesī. Tā kā aplikums uzkrājas nemanot. Bet ir arī citi veidi, kā ātri un lēti notīrīt tualeti no aplikuma un netīrumiem. Tie noderēs, ja ūdens ir ciets un aplikums parādīsies dažu nedēļu laikā.

Produkts, par kuru es runāšu, ir parastā citronskābe. To var iegādāties maisos jebkurā veikalā. Tas ir lēts, bet darbojas labāk nekā jebkura ķīmiska viela un, pats galvenais, ir absolūti drošs veselībai.

Lasi vēl: Jaunākā informācija: Ciklons ”Kirstija” savu izskaņu beigs Sēlijā un Latgalē. Ko var sagaidīt?

1. Noņemiet ūdeni no tualetes elkoņa. Varat to iespiest caurulē ar otu vai paņemt tukšu plastmasas pudeli, lai izsūknētu lieko ūdeni – kā medicīnisko spuldzi.

2. Tālāk jums jāņem 200 ml karsta ūdens – ne vairāk kā 45 – 50 grādi un jāielej tualetē.

3. Pēc tam karstam ūdenim pievienojiet 2 tējkarotes citronskābes.

4. Atstājiet maisījumu uz 30 minūtēm, pēc tam ar otu notīriet iekšējo virsmu un visu noskalojiet ar ūdeni.

 

Leave a Comment