Izcils mēslojums upeņu krūmiem, lai iegūtu ļoti saldas un lielas ogas

Pastāv noslēpums, ar kura palīdzību var palielināt cukura saturu upenēs, vienlaikus palielinot ražību.

Upenes ir nosacīti viegli kopt, tām nav noteicošais gruntsūdeņu tuvums un nav vajadzīgs specifisks augsnes sastāvs, lai gan, protams, vislabāk tās izvēlas smilšmāla un irdenas, mēslotas augsnes. Upeņu stādus stāda tāpat kā koku stādus, un to dara pavasarī vai agrā rudenī.

Lai upeņu krūms nestu lielu ražu un ogas būtu neticami saldas, krūms ir jāmēslo.

Labākais variants ir īpašs “maizes” mēslojums.

To gatavo visparastākajā ūdens mucā un sagatavošanas process norit pats, bez mūsu līdzdalības – vajag tikai ieliet mucā nedaudz ūdens un uz kādu laiku iebērt tur nātru zaļumus, salmus un novecojušas maizes gabaliņus.

Maizei jābūt dominējošai, proporcija ir aptuveni šāda: 70 % maizes un 30 % zaļās masas. Tajā pašā vietā var likt kartupeļu mizas. Lai paātrinātu procesu un nerastos smaka, mucai kā “vāku” virsu uzliek eļļā iemērktu drānu. Aptuveni pēc trim nedēļām būs gatavs brīnišķīgs mēslojums, ko varēs izmantot. Vajadzības gadījumā var pagatavot vēl vienu porciju.

Lasi vēl: Parasts piens paveiks neticamo ar jūsu istabas augiem

Ar šo mēslojumu ogas būs lielākas nekā parasti un daudz saldākas. Ogulāju krūmus pietiek mēslot 2-3 reizes. Pirmo reizi – kad olšūnas jau ir lielas, otro reizi – kad ogas sāk nogatavoties, un trešo reizi – īsi pirms ražas novākšanas.

Lasi vēl: Kaimiņš biologs man atklāja, kā tikt vaļā no skudrām. Tagad viņas baidās no mana dārza kā no uguns

Starp citu, “maizes mēslojums” ir piemērots ne tikai upenēm, bet arī jāņogām, kā arī dārzeņu mēslošanai – tas palielina ražu.

Pārbaudi savas zināšanas par dažādiem latviešu vecvārdiem!

Vai tu zini ko nozīmē šie latviešu vecvārdi? 

1 / 3

Ko nozīmē viens no šiem latviešu vecvārdiem? 

2 / 3

Ko nozīmē viens no šiem latviešu vecvārdiem? 

3 / 3

Ko nozīmē viens no šiem latviešu vecvārdiem? 

Your score is

The average score is 44%

0%

Ar šo mēslojumu var apstrādāt dārza augsni arī rudenī, izlejot mucas saturu vienmērīgi pa visām dobēm. Tādā veidā lieliski sagatavosiet augsni pirms ziemas atpūtas.

 

 

Leave a Comment