Meteorologi izplata vēsti uz gaidāmo nakti! Šis attiecas uz visiem, bet visvairāk uz – šoferīšiem!

Meteorologi izplata vēsti uz gaidāmo nakti un to kas būs gaidāms jau pēc pāris stundām! Šis attiecas uz visiem, bet visvairāk uz –  Latvijas šoferīšiem!

Viena no bīstamākajām un vētrainākajām vētrām Latvijā ir bijusi vētra “Gudruna”, kas skāra Baltijas valstis 2005. gadā. Šī vētra bija ārkārtīgi spēcīga, ar ātrumu sasniedzot līdz pat 35 metriem sekundē un izraisot smagus vētras bojājumus.

“Gudruna” izcēlās ar ārkārtīgi spēcīgu vētru un sniega vēju, kas noveda pie lieliem materiāliem zaudējumiem, apgrūtinot transporta kustību, kā arī izraisot elektroapgādes pārtraukumus un bojājumus būvēs un infrastruktūrā.

Šī vētra radīja nopietnas sekas ne tikai Latvijā, bet arī citviet Baltijas valstīs.

 

Pārbaudi savas zināšanas par latviešu žargonvārdiem!

Vai tu zini ko nozīmē šie latviešu populārie žargonvārdi? 

1 / 3

Vai tu zini ko nozīmē šis latviešu žargonvārds? 

2 / 3

Vai tu zini ko nozīmē šis latviešu žargonvārds? 

3 / 3

Vai tu zini ko nozīmē šis latviešu žargonvārds? 

Your score is

The average score is 51%

0%

 

Lasi vēl: Ar kādu datumu ir dzimuši cilvēki, kuriem ir lemts kļūt bagātiem – vai jūs esat šajā sarakstā?

Kā rīkoties, ja sākas vēta, bet tu esi klajā laukā?

Ja tu esi klajā laukā un sākas vētra, ir svarīgi pieņemt pareizus lēmumus, lai pasargātu sevi no iespējamām bīstamībām. Šeit ir daži padomi:

Meklējiet patvērumu: Ja iespējams, centieties atrast drošu vietu, piemēram, ēku, automašīnu vai citu struktūru, kur varat paslēpties no vētras.

Atrodieties tādā vietā, kura atrodas tālu no lieliem kokiem, elektrolīnijām vai citām potenciāli bīstamām struktūrām, kas varētu nokrist vai būt bojātas vētras laikā.

Nogulieties zemē: Ja nav iespējams atrast patvērumu, centieties apgulties uz zemes, lai pasargātos no vēja un iespējamo objektu lidojuma.

Izvairieties no atklātām zonām: Ja esat atklātā vietā un vētra kļūst par nopietnu draudu, centieties atrast tuvumā esošu drošu vietu, piemēram, iekšējo telpu vai automašīnu.

Sekojiet laika prognozēm: Pirms dodaties ārā, vienmēr ir labi pārbaudīt laika prognozes un izvērtēt iespējamo vētras risku. Ja prognozēta ļoti stipra vētra, ir labāk palikt mājās vai citā drošā vietā.

Burtiski pirms pāris minūtēm meteorologi vērsās vēlreiz pie iedzīvotājiem par gaidāmajiem laikapstākļiem šonakt Latvijā! Šis īpaši attiecas uz šoferīšiem – kas notiek? Lasām tālāk!

Turpinājumu lasiet nākošajā lapā

Leave a Comment