Meteorologi izplata vēsti uz gaidāmo nakti! Šis attiecas uz visiem, bet visvairāk uz – šoferīšiem!

Kad no ziemeļiem sāk ieplūst aukstāka gaisa masa, naktī uz pirmdienu dažviet Vidzemē prognozēts slapjš sniegs, saskaņā ar Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra prognozēm.

Mākoņi aizklās debesis, un lietus būs redzams lielākajā daļā teritorijas. Dažviet mākoņi varēs arī izzust.

Rietumu un dienvidrietumu vējš būs mērens līdz mēreni stiprs, brāzmās sasniedzot ātrumu no 15 līdz 19 metriem sekundē, bet piekrastē un vietām rietumos vējš būs stiprāks, sasniedzot brāzmās no 20 līdz 24 metriem sekundē. Gaisa temperatūra kritīsies līdz +2 līdz +6 grādiem.

Stiprā vēja dēļ Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs ir izsludinājis dzelteno brīdinājumu, kas paliks spēkā līdz plkst.7 rītā.

 

Rīgā nakts būs mākoņaina, un laika apstākļi varēs mainīties no laika uz laiku arī uzlīšot lietus. Rietumu un dienvidrietumu vējš brāzmās sasniegs ātrumu pat līdz 15-19 metriem sekundē. Termometra stabiņš nokritīs līdz +4 līdz +5 grādiem.

Jaunā darba nedēļa Latvijā sāksies ar daudz nokrišņiem un vēja brāzmām. Pēc meteorologu prognozēm, pirmdien, 15.aprīlī, daudzviet gaidāms lietus un stipras vēja brāzmas, it īpaši piekrastes rajonos.

Dienā temperatūra pakāpsies līdz +4 līdz +9 grādiem, ar nedaudz siltāku laiku dienvidos. Meteorologi aicina šoferīšus naktī braukt ļoti uzmanīgi, jo slapjais sniegs var izraisīt draudīgas situācijas uz ceļiem.

Lasi vēl: Ļoti, ļoti bēdīga un nepatīkama ziņa visiem ”Apotheka” klientiem! Tas ir traki…

Vētras sākumam parasti liecina vairāki meteoroloģiskie faktori un pazīmes:

Palielinās vēja ātrums: Parasti vētra sākas ar strauju vēja pieaugumu. Sākotnēji vējš var būt mērens, bet ar laiku tas pastiprinās.

Mainās debesis: Vētras sākumā bieži vien redzams debesis pārklājums, kas var būt mākoņains vai tumšāks parastajam. Dažkārt var novērot arī zibsnis un pērkona negaiss.

Temperatūras izmaiņas: Pirms vētras sākuma var novērot temperatūras svārstības vai ātru temperatūras kritumu.

Atmosfēras spiediena izmaiņas: Vētras tuvošanās var izraisīt atmosfēras spiediena samazināšanos.

Dabas signāli: Daudzi dabas signāli, piemēram, putnu uzvedība, augu kustība un dzīvnieku uzvedība, var liecināt par tuvojošos vētru.

 

Leave a Comment